Зареждане

Шакур Стивънсън си заслужи двубой с Хейни или Ломаченко

Шакур Стивънсън си заслужи двубой с Хейни или Ломаченко
Публикувано на: Април 9, 2023 в 12:00 ч
Шакур Стивънсън показва на Шуичиро Йошино, че наистина притежава сила.

Умелият Стивънсън е известен като един от най-добрите боксьори в спорта и го доказа срещу японския претендент с победа с технически нокаут. Съдията Алън Хъгинс прекрати срещата в 1:35 ч. на шестия рунд, тъй като Йошино, макар и все още изправен, бе получил много удари и не бе нанесъл много на Стивънсън.

От ъгъла на Йошино протестираха срещу спирането, но то удовлетвори повечето от обявените 10 408 зрители в залата. Победата на 25-годишния Стивънсън в дебюта му в лека категория също така осигури на бившия шампион в категория перо и младежка лека категория шанс за титлата.

"Това е, което всички казват. Казват: "О, аз нямам сила", така че нека да видим дали ще се качат на ринга с мен", каза Стивънсън пред група репортери на ринга. "Нокдаунът във втория рунд беше благодарение на тайминга. Просто не знаех, че съм го уцелил по начина, по който го уцелих, но когато го видях да пада, разбрах, че битката ще е кратка. Усещах, че го бия, но се опитвах да си кажа: "Бъди търпелив. Защото ще започна с тупаниците, но пропускам, така че си казах: "Добре, няма да продължавам да пропускам. Ще започна да правя така, че всеки удар да е важен. "

Стивънсън (20-0, 10 нокаута), родом от Нюарк, който излезе на ринга като фаворит с 16-1, стана задължителен претендент на WBC за Девин Хейни или Василий Ломаченко, като победи Йошино (16-1, 12 нокаута) от Токио. Хейни (29-0, 15 нокаута) от Хендерсън, Невада, ще защитава титлите си на IBF, WBA, WBC и WBO в лека категория срещу украинеца Василий Ломаченко (17-2, 11 нокаута) в главното събитие на ESPN Pay-Per-View на 20 май в MGM Grand Garden Arena в Лас Вегас.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес