Зареждане

Седващият опонент на Ислам Махачев ще се разбере в UFC 289

Седващият опонент на Ислам Махачев ще се разбере в UFC 289
Публикувано на: Юни 7, 2023 в 00:00 ч
В главното събитие на UFC 289 участват двама най-добри състезатели в лека категория, които искат да се утвърдят като следващия претендент за пояса в леката категория, който в момента се държи от Ислам Махачев. Бившият шампион и майстор по жиу-жицу, Чарлз Оливейра, се изправя срещу намиращия се във изключителна форма Бенил Дариуш и мнозина смятат, че победителят ще се бие за пояса след това.

При сегашното положение знаем, че Ислам Махачев е преследван при леките. Той е направил една-единствена защита на титлата, като през февруари т.г. едва победи шампиона в категория перо, Александър Волкановски. Знаем, че в момента той няма планирано участие, но също така сме сигурни, че ще отсъства до завръщането на UFC в Абу Даби за UFC 294 през октомври.

Състезателите с ранг №2 и №3, Дъстин Поарие и Джъстин Гейджи, ще се бият за титлата на BMF на UFC 291 през юли, така че това потенциално ги изключва.

Майкъл Чандлър е с ранг №5 и по план трябва да се изправи срещу Конър Макгрегър тази година.

След това стигаме до бойците от средното ниво в дивизията: Рафаел Физиев (след загуба от Гейджи), Матеуш Гамрот (1-1 в последните си два мача) и Арман Царукян (резервиран за състезание през юни).

Единственият логичен следващ двубой за Махачев е Оливерия или Даруиш... в зависимост от това кой ще спечели във Ванкувър.

Как се съчетават Оливейра и Дариуш

Двамата мъже не могат да твърдят, че не са били подготвени един за друг, тъй като първоначално двубоят беше насрочен за UFC 288 преди няколко седмици. Оливейра трябваше да се оттегли с контузия, която обаче не беше достатъчно сериозна, за да го извади от строя за дълго.

И двамата бойци са изключително добре подготвени, което със сигурност прави срещата интригуваща. Както знаем, играта на земята на Оливерия е феноменална. Той е рекордьор по най-много събмишъни в историята на UFC - 16, и по най-много завършвания - 19. Въпреки че е постигнал само три победи чрез удари, в последно време наблюдаваме, че играта му в стойка е много по-силна. Като оставим настрана битката с Махачев, той е разкъсал почти всеки противник от най-високо ниво, срещу когото се е изправял, по пътя към победата. Чандлър беше повален тежко, както и Гейджи.

Даруиш, от друга страна, разполага с доминираща игра на земя. Той е записал осем победи със събмишън от 22 победи. Важното е, че само веднъж е бил завършен чрез предаване - през 2016 г. Той има тежки ръце и добър бокс, които видяхме нагледно в последния му мач срещу Гамрот. Таймингът му е безупречен и в резултат на това успя да защити 15 от 19-те опита за сваляне на Гамрот.

Очакваме тази битка да бъде добре оспорвана, с вълнуващи размени през цялото време. Победителят в този двубой със сигурност трябва да е претендент за титлата през октомври.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес