Зареждане

Роуз Намаюнас с доминантна победа над Трейси Кортес

Роуз Намаюнас с доминантна победа над Трейси Кортес
Публикувано на: Юли 14, 2024 в 08:12 ч
Роуз Намаюнас доминира над Трейси Кортес. Двете оглавиха събитието UFC on ESPN 59, което се проведе в Денвър, Колорадо.

Битката им беше част от категория муха при жените. Роуз се представи много добре и не даде никакъв шанс на Кортес, която явно все още е далеч от нивото за върха в категорията. Намаюнас и Кортес прекараха в клетката всичките предвидени 5 рунда, след което съдиите отсъдиха в полза на Намаюнас - (49–46, 49–46, 48–47).

В първия рунд Роуз вкара повечето и по-добрите удари. Тя успя да прати Кортес в нокдаун след кяво кроше. Роуз се втурна на земята срещу Кортес, но не успя да я приключи и двете се изправиха на крака. Във втория рунд двете не спираха да се дебнат, за да вкарат попаденията си. Трейси събори Намаюнас и приложи гилотина, но не успя да удуши Намаюнас.

И в този рунд Роуз водеше по отбелязани удари, а в края на рунда свали Кортес на земята. В третия рунд двете започнаха със здрави размени, след което Роуз събори Кортес и се качи върху нея. Намаюнас записа над 3 минути контрол в рунда, а в последната минута се изправиха на крака. Комбинация и фронт кик в лицето на Кортес. 

В четвъртия рунд Трейси започна агресивно, а Роуз потърси клинча. Двете се разделиха и започнаха да разменят удари. Роуз с нов клинч и двете се залепват на мрежата. В последната минута Трейси свали Роуз на земята, но вероятно загуби и този рунд. Кортес не успява да направи нищо, с което да застраши Намаюнас. 

В последния рунд Трейси знаеше, че губи и започна агресивно, но Роуз я спря с клинч. Намаюнас събори Кортес, която се изправи. Двете се дебнеха и финтираха, но нищо не попадаше в целта. Така битката стигна до решение, което беше за бившата шампионка - (49–46, 49–46, 48–47).

Роуз записа 2-ра поредна победа и си пожела шанс за титлата. Тя е бивша шампионка в категория сламка и явно иска да стане шампионка и в новата си категория. За Кортес това е първа загуба в UFC, която й спира серия от 11 поредни победи. 



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес