Зареждане

Ронда Раузи разкри как Холи Холм ѝ занулила стратегията: Разби всичките ми долни зъби

Ронда Раузи разкри как Холи Холм ѝ занулила стратегията: Разби всичките ми долни зъби
Публикувано на: Юни 12, 2024 в 00:00 ч
Въпреки че Ронда Раузи имаше разумен план за защита на титлата си срещу Холи Холм, всичко излетя през прозореца, когато Холм я удари в лицето и "разби" всичките ѝ долни зъби.

На 15 ноември 2015 г., пред 56 214 фенове на стадион "Етихад" в Мелбърн, Австралия, легендата, която бе поставила началото на нова ера в женския ММА, изпадна в безсъзнание, което сложи край на царуването ѝ на върха в категория петел и впоследствие постави началото на края на фантастичната ѝ кариера.

Ронда Раузи е имала план за мача срещу Холи Холм, преди зъбите ѝ да бъдат "разбити"

Емблематичната фраза на великия Майк Тайсън: "Всеки има план, докато не получи удар в лицето", не можеше да прозвучи по-вярно от това, когато Ронда Раузи се изправи срещу Холи Холм.

В разцвета на силите си "Rowdy" се ползваше с най-голямо уважение, като боецът направи революция в женския ММА, появяваше се в шоута и дори убеди Джо Роугън, че може да унищожи Флойд Мейуедър, ако някога получи шанс.

Въпреки това в момент, който ще остане в съзнанието на любителите на бойните спортове, Холм я повали брутално в безсъзнание с удар в главата, който обиколи целия свят.

По време на неотдавнашните въпроси и отговори за популяризиране на последната ѝ автобиография "Нашата битка" 37-годишната бивша шампионка призна, че дори не е започнала, а съперничката ѝ почти ѝ е избила зъбите веднага след началния гонг.

Тя обясни:

"В битката с Холм не успях да започна играта си, защото буквално ме удариха веднага и ми разбиха всички долни зъби, а аз не можех да стъпя на краката си от самото начало. Така че нямаше същия процес, какъвто имам обикновено.

"Планирах първата размяна, а всичко оттам нататък беше импровизация, в рамките на това, за което съм тренирал специално за този човек."

 
В действителност Раузи възнамеряваше да държи бившата кралица на WBC по бокс далеч от центъра и да я притиска към клетката, давайки си възможност да използва уменията по олимпийско джудо, за да пренесе боя на земята. 

От момента, в който падна първият удар, обаче, светът се изтърколи изпод краката ѝ, а Раузи се свлече.

Тя загуби следващата си битка от Аманда Нунеш по още по-разрушителен начин, след което се оттегли от спорта завинаги.

Но в доказателство на нейния борбен дух, тя се възстанови, проправяйки си кариера в WWE, където спечели впечатляващите три световни титли.За съжаление обаче, тя винаги ще бъде помнена с това, че обърна гръб на спорта веднага след като 'морето стана бурно'.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес