Зареждане

Разкриха нереалистичните изисквания на Франсис Нгану

Разкриха нереалистичните изисквания на Франсис Нгану
Публикувано на: Май 3, 2023 в 00:00 ч
ONE Championship, една от най-големите организации по бойни спортове в света, се подготвя за своя дебют в САЩ този петък (5 май) в събитие, което ще се проведе в разпродадения 1stBank Center в Колорадо.

Картата е оглавена от бившия шампион на UFC в категория муха Деметриъс Джонсън, който ще защитава своята титла в категория муха срещу съперника си Адриано Мораес в третата им битка помежду си.

ONE, който включва MMA, муай тай, кикбокс и събмишън граплинг, е може би най-уникалната организация на бойни спортове, марка, която носи гордост на своя основател, председател и главен изпълнителен директор, Чатри Ситидтонг.

Тайландският предприемач говори ексклузивно пред Дейли Стар Спорт за първото начинание на ONE в Америка и трудният път, който е извървял, за да стигне до този момент.

„В най-ниската точка в живота си тук в Америка имах един куфар с всичките си вещи, живеейки с едно хранене на ден, живеейки с 4 долара на ден“, каза Ситидтонгг.

„За мен е много сюрреалистично да представлявам целия свят на бойните изкуства и да го представя на американските фенове и в същото време изпитвам огромно чувство на дълбока благодарност, защото Америка ми даде възможността да направя нещо от себе си буквално от нищото.

Това ми даде финансовите ресурси да стартирам ONE и по същество изживях американската мечта.“


Ситидтонг имаше няколко натоварени седмици, пътувайки до Ню Йорк, Сан Франциско и Лос Анджелис, като се срещна с бившия шампион на UFC в тежка категория Francis Ngannou, за да обсъдят потенциална сделка за довеждане на „The Predator“ в ONE Championship.

Въпреки това, новината, че компанията прекратява преговорите с Нгану, беше публикувана вчера, когато Ситидтонг разкри какво е довело до ONE да се оттегли от подписването на 36-годишния боец.

„Той искаше място в борда на директорите, искаше той да определя заплащането на опонента си“, разкри той.

„Предложихме му гарантирани $20 милиона, парите не бяха достатъчни, той искаше всички тези други нефинансови условия, които нямаха много смисъл.

Очевидно не можем да дадем място в борда на директорите, това няма никакъв смисъл, той би бил като риба на сухо в тази позиция.“

Изпълнителният директор на ONE също призна, че е бил изненадан, че са разпродали 1stBank Center в Брумфийлд, Колорадо, няколко седмици преди началото на събитието.

„Бях много изненадан, изглежда малко се поизложих пред моя екип“, каза той, като се засмя.

„Те искаха да изберем стадион с 15 000-20 000 места и аз бях този, който каза „нека бъдем консервативни и да изберем стадион със 7 000 места“.

„Обявихме събитието през януари с две битки и нулев маркетинг и преди няколко седмици напълно разпродадохме залата. Нашата марка е толкова млада в Америка, че не го очаквах.“


Тъй като те са готови да направят своя дългоочакван дебют в САЩ, който беше прекъснат поради COVID-19, Ситидтонг каза, че целта му е да „почете наследството“ на баща си, който почина преди няколко години и беше човекът, който пръв е запознал собственикът на ONE на бойните изкуства, когато е бил дете.

„Искам да почета наследството му, той беше този, който ме накара да гледам първия си мач по муай тай, когато бях на девет години, и това запали огън в сърцето ми и аз цял живот съм боен атлет заради моя баща.

Ако можех да върна времето назад, щях да го поканя в ONE и в този момент животът щеше да е завършил пълен кръг за мен.

Баща ми роди най-голямата ми страст в живота и бих се радвал да го видя на ONE събитие и бих се радвал да видя усмивката му.“

ONE Fight Night 10 ще се проведе в петък, 5 май и ще бъде излъчен на Amazon Prime Video.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес