Зареждане

Пеня с контузия, Нунеш защитава титлата си срещу Ирен Алдана

Пеня с контузия, Нунеш защитава титлата си срещу Ирен Алдана
Публикувано на: Май 3, 2023 в 10:27 ч
Бившата шампионка на UFC в категория петел, Джулиана Пеня беше принудена да напусне шампионската си трилогия с Аманда Нунеш, на UFC 289 през юни, след като получи фрактури на ребрата.

Според президента на UFC Дана Уайт, Пеня, бивша носителка на титлата в категория петел, се е оттеглила от битката си в Британска Колумбия, Канада с Аманда Нунеш през юни – като бразилката сега ще се бие с Ирен Алдана на UFC 289.


Пеня загуби титлата си в категория петел с единодушно съдийско решение от Нунеш, като тя отново се позиционира като шампионка в две категории.

Що се отнася до Алдана, тя беше изтеглена от планираното завръщане срещу бившата претендентка за титлата Ракуел Пенингтън по-късно този месец в UFC Apex, като битка за титлата срещу Нунеш отмени този реванш.

Предвидено да участва в първото си предизвикателство за титлата в UFC, мексиканската претендентка, Алдана се стреми да се присъедини към своите сънародници Брандън Морено, Яир Родригес и Алекса Грасо като носители на злато в организацията.

UFC 289 ще се проведе на 10 юни в Роджърс Арена във Ванкувър, Британска Колумбия, Канада – със защитата на титлата на Нунес срещу Алдана в главното събитие, а преди тях ще видим двубой за претендентското място в леката категория между бившия безспорен шампион Чарлз Оливейра и Бенейл Дариуш.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес