Зареждане

Патрисио Фрейре надигра Ей Джей МакКий и си върна титлата

Патрисио Фрейре надигра Ей Джей МакКий и си върна титлата
Публикувано на: Април 16, 2022 в 07:45 ч
Бразилската ММА легенда Патрисио Фрейре отново е шампион в Bellator.

34-годишния ветеран направи реванш с непобедената звезда Еи Джей МакКий. Двамата се биха за титлата в категория перо в главната битка на събитието Bellator 277, което се проведе в Калифорния.

Първата битка между двамата видяхме през юли 2021 година отново в Калифорния. Тогава срещата им беше финал на турнира в дивизията. Ей Джей успя да събмитне 'Питбула' и го свали от трона. Сега нещата бяха различни.

Първият рунд на срещата беше доста равностоен. Двамата показаха своя страйкинг, като бразилеца вкарваше лоу кикове, а МакКий хай кикове. Във втория рунд МакКий опита събаряне, не без успех. Фрейре вкарва нов лоу кик, а МакКий изглежда притеснен, докато феновете освиркват.

Фрейре опитва комбинация, но не успява да вкара чисто ударите. Патрисио сваля МакКий на земята, след което се изправя и го рита. МакКий го кани да пренесат боя на земята, но Фрейре отказва. Бразилската звезда вкарва няколко добри попадения и рунда приключи.

В третия рунд видяхме най-голямия момент в битката. Фрейре успя да разклати МакКий с десен и го принуди да търси събаряне. МакКий пренесе боя на земята и оцеля. Фрейре обаче го заключва с гилотина, която изглежда ще постигне успех, но МакКий отново оцелява.

МакКий успява да вземе гърба на Фрейре и опитва събмишън, но времето изтече. В последните два рунда Фрейре беше малко по-агресивен и настоятелен в търсене на победата. За първи път в своята кариера МакКий трябваше да се бие повече от 3 рунда.

Опитът на Фрейре си каза думата и той успя да грабне победата със съдийско решение, което беше единодушно - (49–46, 48–47, 48–47). Да, Ей Джей отбеляза няколко събаряния, но не постигна нищо с тях.

Решението на съдиите е леко пресилено, но Фрейре определено направи достатъчно, за да спечели. С тази победа той отмъщава на МакКий, който губи своя непобеден статут и се разделя със серия от 18 поредни победи.

МакКий не можа да повярва на очите си, защото между рундовете баща му твърдеше, че водят във всеки рунд. Нищо обаче не е сигурно, когато дадена битка стигне до решение.










Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес