Зареждане

Нито Волкановски, нито Махачев е най-добрия боец на UFC

Нито Волкановски, нито Махачев е най-добрия боец на UFC
Публикувано на: Февруари 22, 2023 в 06:11 ч
Снимка: Джасмин Франк /USA TODAY Sports & Джеф Ботари/Zuffa LLC
Бившият шампион на UFC Майкъл Биспинг вярва, че има един човек с по-големи претенции за първото място за най-добър боец от Александър Волкановски и Ислам Махачев.

По-рано този месец кралят в лека категория Махачев заложи титлата си срещу шампиона в долната категория. След като постигна неизмерим успех в категория перо, където той остана на трона с четири защити, Волкановски имаше шанса да си осигури статус на шампион и в леката категория.

Освен титлата в лека категория, изглежда имше още един заложен трофей в главния играч на UFC 284. Отправяйки се към Пърт, Махачев посочи желанието си да завладее мястото на Волкановски като най-добър боец на UFC като една от основните си мотивации.

И след пет рунда в RAC Arena, дагестанецът изглежда вярваше, че е направил достатъчно, като си спечели одобрението и в трите карти на съдиите с резултати.


За съжаление на Махачев, класирането на UFC видя нещата по различен начин и в него Волкановски запази позицията си на №1.

Въпреки че това решение предизвика сериозен дебат в дните след битката им, един бивш боец, превърнал се в анализатор, смята, че двамата трябва да се борят за второто място...

Биспинг класира Махачев и Волкановски под бивш шампион

По време на скорошен видеоклип, качен в неговия канал в YouTube, Майкъл Биспинг изрази мислите си относно P4P дискусията, след актуализацията на класацията след UFC 284.

За „The Count“ решението Волкановски да остане над Махачев е разбираемо, като се има предвид как се представи той въпреки недостатъка в размера. Но въпреки това той не вижда австралиеца като истински номер едно.

Вместо това той даде тази позиция на бивш шампион, който в момента се подготвя за първата си битка от повече от три години.

„Кой е номер едно? ... Това е голяма работа,” каза Биспинг. „Наскоро мина UFC 284... боец номер едно срещу боец номер две в класацията... Много класации все още показват Александър Волкановски като номер едно (въпреки че загуби)... Волкановски все още е по-нагоре в класацията над Ислам. Но не мисля, че Александър Волкановски е номер едно на планетата.

Тази титла принадлежи на човек, който се завръща следващата седмица в Октагона. Разбира се, говоря за Джон ‘Bones’ Джоунс. Той беше извън играта за известно време, три години далеч от Октагона. Но това е човекът. Това е човекът, който управляваше полутежката дивизия от години, поколения, отстранявайки шампион след шампион,” продължи Биспинг. „Ние цепим косъма за това кой е най-добър, защото всички те са добри... Но вижте Джон Джоунс, когато погледнете какво е направил... Не можете да отречете, че той е номер едно над всички.“



Джоунс, който се радваше на дълго царуване в полутежка категория, се готви за ново предизвикателство. След продължително прекъсване, "Bones" ще се завърне в търсене на различна титла следващия месец на UFC 285, където ще се сблъска със Сирил Ган за свободната титла в тежка категория.

Ако Джоунс излезе победител на 4 март, мнозина смятат, че продължаващият дебат около претенциите на Волкановски и Махачов за първото място ще бъде обявен за приключен.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес