Зареждане

Никола Дипчиков преди шампионската битка: Това беше най-тежката ми подготовка

Никола Дипчиков преди шампионската битка: Това беше най-тежката ми подготовка
Публикувано на: Април 8, 2021 в 10:23 ч
Този петък, 9-ти април, ще е много емблематичен за българския ММА.

Четирима бойни атлети ще излязат в две от най-големите и престижни организации, за да защитават честта на България.

Даниел Илиев и Георги Валентинов излизат в EFM Show в Полша, а в Беларус Никола Дипчиков и Пламен Бъчваров излизат в клетката на ACA 121.

С много труд, постоянство и тежки нокаути, Дипчиков стигна до шампионски двубой, в който ще се изправи срещу Магомедрасул Гасанов в битка за временната титла в средната категория.


След като записа 11 двубоя в ACA (преди това ACB), Дипчиков в момента е в серия от 3 победи, като и трите завършват в първия рунд с нокаут. Той стана един от най-атрактивните бойци на организацията и от там не крият симпатиите си към него.

Вижте също: Чеченците за Дипчиков: Той е най-безкомпромисен в ACA

Но за да получи титлата пред него са сложили голямо изпитание дагестанецът Гасанов, който в момента е в серия от 10 победи.

Това обаче не притеснява по-оптиния Никола, който е изучил добре опонента си.

"Силен боец е, определено," сподели Никола за MMA.BG. "Почти всички победи са му със съдийско решение, което значи, че е психически и физически много стабилен. Играе монотонно, не се хвърля в рискова игра. Той е добър в борбата и събарянията и ще гледам да стоя на дистанция и да не му позволя да ме събаря."

За подготовката за тази битка Никола прекарва един от най-тежките си тренировъчни лагери - в Полша, където тренира с топ бойците там, включително и с шампиона на UFC в полутежка категория, Ян Блахович.
 

 
"Тъй като отложиха мача ми с две седмици, останах повече време тук и съм много доволен. Има страшно много бойци в залата, на много високо ниво, всеки ден тренировки, два пъти в седмицата правихме спаринги. Но най-важното е, че няма контузии."

Никола е един от най-атрактивните бойци на организацията, в която преобладават предимно корави и опитни състезатели от руските републики. За да може да стигне до нивото, до което се намира в момента Дипчиков, той премина много изпитания и с успехите си и атрактивната си игра стана един от любимците на феновете на ACA.

"Отношението на организацията към мен е само към по-добро. Трудно се стига до такова взаимно уважение, но успях да го постигна с времето - вече 6 години се състезавам при тях."

Целият този успех и дългата и тежка подготовка за предстоящия шампионски двубой взимат своето. Ако Никола успее да победи и в тази среща и вземе титлата, ето какво ще е първото нещо, което ще направи:

"Нямам търпение да се прибера и да се видя със семейството ми. Нямам търпение вече - толкова много време съм отделен от тях."

Не пропускайте шампионската битка с един от най-добрите ни и атрактивни ММА състезатели - Никола Дипчиков.

Гледайте ACA 121 на живо онлайн на сайта на ACA само за 5 лв. на 9-ти април - старт от 17:00 часа.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес