Зареждане

Ник Диас бил със сериозна контузия в боя с Роби Лоулър

Ник Диас бил със сериозна контузия в боя с Роби Лоулър
Публикувано на: Август 9, 2022 в 00:00 ч
През април ветеранът от UFC Джейк Шийлдс каза пред Джо Роугън, че желае близкият му съотборник Ник Диас да има „подходящ лагер“ за реванша си на UFC 266 с Роби Лоулър. Според Шийлдс, бившият шампион на Strikeforce е бил „бутнат в битката“ и че „той изобщо не е тренирал“. 

Дългогодишният треньор на Диас, Сезар Грейси, наскоро даде интервю пред Submission Radio, за да потвърди по някакъв начин изявленията на Шийлдс. Ник очевидно се справял със сериозни наранявания, което го накара да не може да влезе в полусредна категория за битката.

Ник не изглеждаше зле срещу Лоулър, но с течение на времето избледня и загуби с нокаут в 3-тия рунд. Така той навлезе в серия от 3 поредни загуби. Ник бил принуден да се бие, защото трябвало да плати голяма глоба на комисията в Невада.

Ето какво сподели по темата Грейси пред Submission Radio:

„И така, Ник, той влезе в тази битка и имаше проблеми с врата. Роби е страхотен, здрав боец и всичко останало. Ник се справяше страхотно. И тогава виждаш, че Ник някак избледнява, докато битката продължаваше. 

Ник претърпя операция съвсем наскоро тук преди седем седмици. Значи два от дисковете му се бяха спукали на врата преди битката. Той имаше изтръпване на ръцете. Ето защо той не влезе в лимита за полусредна категория.

Той се би в средна категория, защото беше невъзможно да се тренира. Просто нямаше сили. Той нямаше това, с което сте свикнали. Ник Диас, знаете ли, той го нямаше. 

Това, което хората не знаят, е, че комисията във Вегас все още искаше парите им. Помните ли теста за марихуана, който не издържахме ? Въпреки че сега вече е законно, те казаха да им дадем 75 000 долара.

Мисля, че беше някаква безумна сума. Ник наистина не беше подписал най-добрия договор в света. Те казаха, че ще ни платят повече пари, но трябва да водим битката на тази дата. 

Ако не приемехме тази битка, тогава почти щяхме да се бием без пари след глобата и данъците. Очевидно хората знаят, че това не е тайна, той имаше проблеми с данъците в миналото.  Ник, той беше с гръб към стената. 

Най-накрая успяхме да отидем и Ник да мине операция. Те поставиха титаниеви дискове във врата му. И така, той се чувства страхотно в момента. И сякаш си връщаме стария Ник, което е наистина добре.

Определено иска да се бие. Аз бях в контакт с UFC, които просто ми се обадиха онзи ден и ме питаха за Ник. Има някои доста страхотни опции за битка, които са пред нас.“, разкри Грейси. 

През април Грейси даде актуална информация за завръщането на 39-годишния Диас, заявявайки, че той може да се върне в игра „до края на годината“. Кой трябва да е следващ за Ник Диас ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес