Зареждане

Мик Мейнард: Поддържаме връзка с Чимаев, но работата с него е рискована

Мик Мейнард: Поддържаме връзка с Чимаев, но работата с него е рискована
Публикувано на: Юли 21, 2024 в 14:00 ч
Хамзат Чимаев казва, че е най-добрият ММА боец на планетата, който може да победи дори легендарния Джон Джоунс. В клетката обаче той се появява рядко и побеждава всеки, но само в интернет. Шест отменени битки през последните три години. Това е визитната картичка на човека, който влетя в UFC през 2020 като ураган и унищожи един след друг опоненти. 

След като спечели два мача в рамките на десет дни, името му влезе в светлината на прожекторите. Всички полудяха по чеченеца, който уж беше готов да се бие всяка седмица. Той започна да има проблеми със здравето и в този момент кариерата му започна да буксува. Чимаев трябваше да се бие в края на миналия месец в Рияд, Саудитска Арабия.

За съжаление той влезе в болница и провали битката си с Робърт Уитакър. Това не се хареса на Дейна Уайт, който вече няма увереност в чеченеца. Наскоро Мик Мейнард, който е мач мейкър в UFC, реши да поговори за Чимаев. Ето какво каза Мейнард:

„Работата с Чимаев включва известен риск. Към днешна дата Дейна Уайт все още е разстроен от ситуацията с претеглянето през 2022 година. Тогава Чимаев беше по-тежък с 4 кг. и Дейна трябваше да промени целия турнир заради него. И след това Хамзат отмени още повече битки, които бяха абсолютно решаващи за по-нататъшното развитие на дивизията.

Момчето има огромен талант, но винаги, когато се занимавате с него, трябва да предвидите, че ще има някакъв риск нещо да се случи. И това влошава цялата ситуация, когато се опитвате да планирате нещо. Разбира се, поддържаме контакт с него и ще продължим да опитваме, но увереността е много ниска в момента.,” продължи Мейнард.

Ще успее ли Чимаев да стигне до титлата в UFC ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес