Зареждане

Марлон Вера за Фигередо: Ще го върна в категория муха

Марлон Вера за Фигередо: Ще го върна в категория муха
Публикувано на: Август 2, 2024 в 08:00 ч
Марлон “Чито” Вера описа своя подход към битката този уикенд с Дейвесон Фигередо. Той възнамерява да изпрати бразилеца обратно в категория муха.

Галавечерта UFC on ABC 7 в Абу Даби този уикенд ще включва изключително вълнуваща битка в категория петел. Бившият претендент за титлата Марлон Вера ще се изправи срещу бившия шампион в категория муха Дейвесон Фигередо. 

"Chito" беше ударен тежко от шампиона "Suga" Шон О'Мали през март на UFC 299 в Маями. Имаше хора, които го призоваха да се оттегли от ММА. Вера не е съгласен с тях и няма търпение да се бие и да покаже какво може.

Марлон признава, че Фигередо е тегав опонент, но въпреки това иска да даде пример в битката с него. Вера се закани, че ще го върне в категория муха:

"Защо да чакам ? Натрупах ценен опит в последната си битка. Ако бях чакал твърде дълго, може би нямаше да забравя как да се бия, но малко щях да изгубя ритъма си. Просто искам да бъда активен. Чувствам се добре на тренировки, борба и спаринг. Направихме страхотни корекции и се чувствам страхотно.

Той е страхотен боец. Удря силно, чувства се силен. Напоследък Фигередо се занимава много с джиу-джицу и борба, така че може би е усетил разлика силата и размера в категорията петел. Но той победи последните си двама съперници. Ще видим какво ще покаже. Чувствам, че ще дам пример с него, като го върна обратно в категория муха.

Най-лесно би било да се откажа и да си кажа: „Не е за мен“. Честно казано, много съм гладен. Искам да дам добър пример. Основно за децата ми, семейството ми, близките ми. Но в крайна сметка това е глобален спорт или бизнес, както искате да го наречете. Мога да вдъхновя много хора, като покажа, че мога да се завърна.

Има корекции, които можете да направите в живота. Можете да станете сутрин и просто да го направите. И това е, което искам да направя сега. Защо да се отказвам, когато това е най-лесният вариант ? Просто се откажи, така ли ? Не е за мен. Нямам търпение да покажа какво мога.", каза Вера. 

Ще успее ли Вера да бие Фигередо ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес