Зареждане

Манон Фиоро победи Ерин Бланчфийлд

Манон Фиоро победи Ерин Бланчфийлд
Публикувано на: Март 31, 2024 в 07:45 ч
Манон Фиоро победи Ерин Бланчфийлд

Двете жени се биха в главната битка на събитието UFC on ESPN 54, което се проведе в Атлантик Сити, Ню Джърси. Битката беше ключова за категория муха при жените. И двете бяха в дълги серии от победи и срещата щеше да излъчи претендентка за златото. Фиоро беше на по-високо ниво от Бланчфийлд и я победи с доминантно решение - (50–45, 50–45, 50–45).

Бланчфийлд нямаше никаква идея в играта и просто тичаше напред с удари, за да скъси дистанцията. Така тя позволяваше на Фиоро да я контраатакува. В първия рунд Фиоро вкара по-добрите удари в стойка. Тя реши да свали Бланчфийлд на земята, но сгреши, защото Ерин я заключи с гилотина. Фиоро успя да се измъкне и продължи да е по-добрата в стойка.

Във втория рунд Ерин беше по-активна отколкото в първия, но това не й стигна, за да затрудни своята опонентка. Фиоро я държеше на дистанция с ритници. Бланчфийлд я свали, но Фиоро веднага се изправи. В третия рунд Бланчфийлд не спираше да тича напред към Фиоро. Манон се възползваше и я посрещаше с контра удари.

Ерин нямаше идея в играта и правеше едно и също, което я направи лесна за разгадаване. Феновете започнаха да освиркват. В последните два рунда видяхме много от същото. Ерин продължи да залага на тази губеща стратегия с тичането към Манон, а Фиоро просто и изнасяше лекция в стойка. В петия рунд Бланчфийлд се отличи с добър хай кик, но нищо повече.

Така битката стигна до решение, което беше за Фиоро - (50–45, 50–45, 50–45). Това беше 12-та поредна победа за Фиоро в ММА и 7-ма в UFC. Тя си пожела шанс за титлата. Бланчфийлд губи за първи път в UFC и се разделя със серия от 9 поредни победи.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес