Зареждане

Леон Едуардс: Бия Мохамед и отивам в средна категория

Леон Едуардс: Бия Мохамед и отивам в средна категория
Публикувано на: Юни 15, 2024 в 00:00 ч
Точно както Ислам Махачев не иска да остане в леката си категория, така и Леон Едуардс също не иска да остане в полусредната категория.

Всеки шампион в наши дни показва желание за постигане на нови цели. Класическите защити на титлата в собствената категория вече не са на мода. Напротив, всеки иска да покорява нови и нови теглови категории. За съжаление по този начин настава хаос и шампионите задържат категориите си.

Махачев говори за преминаване в полусредна категория от две години. Но той все още не го е направил, защото не му е дадена възможност да го направи, както от UFC, така и от опонента му. Сега той например обяви, че ще бие Арман Царукян, след което ще се опита да форсира хода.

Но желанието му беше потушено в зародиш от шампиона в полусредна категория Леон Едуардс.

„Мачът с Махачев няма да ми донесе нищо в този момент. Искам да използвам силата, с която разполагам, за да пренапиша историята. Ще направя задължителна защита с Белал Мохамед и след това ще премина в средна категория. 

Хората може би забравят, че Махачев ме отхвърли. След като получи предложение да се бие с мен, той го отказа. Не давам втори шанс. Няма да чакам на всички да им е удобно.“, каза Едуардс за Sky Sports.

Едуардс се завръща в края на следващия месец, за да брани златото срещу Белал Мохамед. Двамата оглавяват събитието UFC 304, което ще се проведе в Манчестър, Англия. Ще успее ли Едуардс да постигне успехи в горната дивизия ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес