Зареждане

Коста направил 'тактическа грешка' и не следвал стратегията

Коста направил 'тактическа грешка' и не следвал стратегията
Публикувано на: Септември 30, 2020 в 07:25 ч
Мениджърът Валид Исмаил сподели, че Пауло Коста е направил "тактическа грешка" при двубоя си с Израел Адесаня в UFC 253.

Адесаня прекара повечето от първия рунд на дистанция, нанасяйки удари с крак, които намалиха възможностите за движение на Коста. Очакваше се бразилецът да направи корекции в играта си във втория рунд, н той продължи да стои на дистанция и да получава удари в краката. След всички тях, Коста бе отворен за ударите с ръце на Адесаня и шампионът успя да вземе победа с технически нокаут.

Вижте също: Израел Адесаня смаза Коста и защити титлата с нокаут

"Borrachinha" сега отнася критики за пасивното си представяне и затова, че не е следвал стратегията на отбора.

"Когато Адесаня започна да го рита в краката, той трябваше да смени стратегията. Идеията беше да бъде прибран в първите два рунда, а след това да се отпусне и да се опита да го нокаутира. Той трябваше да смени стратегията в третата минута на първия рунд. Да го свали, да го удари, да направи нещо, защото нямаше как да издържи още ритници в краката. Той ги издържа, защото има дебела кожа. Но имаше много голяма тактическа грешка," сподели Исмаил.

Мениджърът споделя, че Коста приема загубата, но и че не е спал в деня преди битката и това може да е повлияло на представянето му.

"Това не беше истинския Коста. Освен, че не мина добре тактически, той имаше и проблем с почивката предходния ден. Имаше грешка в стратегията, грешка във възстановяването. Разликата в часовото време го хвана - който пътува много знае. Но няма оправдания. А и Израел се би много добре."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес