Зареждане

Израел Адесаня смаза Коста и защити титлата с нокаут

Израел Адесаня смаза Коста и защити титлата с нокаут
Публикувано на: Септември 27, 2020 в 07:40 ч
Шампионът в средна категория Израел Адесаня защити своята титла и остана непобеден в ММА. Адесаня се изправи срещу Пауло Коста в главната битка на UFC 253, което се проведе преди малко в Абу Даби. Мнозина подценяваха шампиона, но той не даде никакви шансове на своя съперник. Още от самото начало Адесаня започна да обработва водещия крак на бразилеца. За изненада на всички Коста изглеждаше доста пасивен и отбеляза няколко ритници, но нищо значително. Израел изкара първия рунд като по учебник.

Шампиона съсипа Пауло с ритници, а бразилеца не приличаше на себе си. В края на първия рунд Адесаня вкара ляв на бразилеца. Във втория рунд Адесаня продължи да обработва крака на Коста. Израел успя да държи Коста на дистанция със своите ритници. Адесаня вкара ритник в главата на бразилеца и му отвори аркада на веждата, от която започна обилно да тече кръв.

Разликата в класите е очевидна и това вероятно е най-слабото представяне на Коста в клетката. Мощно ляво кроше от Адесаня и Коста пада в нокдаун. Шампиона започва да го наказва с удари на земята и рефера спира боя минута преди края на втория рунд. С тази победа Израел увеличава серията си на 20 поредни победи. Коста от своя страна губи своя непобеден статут. В интервюто след боя Адесаня сподели, че ще следи боя между Джаред Каноние и Робърт Уитакър, които ще се бият в края на следващия месец. 

 

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес