Зареждане

Кормие: Умен ход, че не отнеха титлата на Хабиб

Кормие: Умен ход, че не отнеха титлата на Хабиб
Публикувано на: Ноември 4, 2020 в 00:00 ч
Бившият двукратен шампион на UFC, Даниел Кормие смята, че от UFC са взели правилно решение да позволят на Хабиб Нурмагомедов да задържи титлата си.

Нурмагомедов е шампион в леката категория, но обяви оттеглянето си от спорта, след като победи Джъстин Гейджи в UFC 254. Въпреки това, президентът на UFC, Дейна Уайт показа оптимизъм и смята, че ще видим отново "The Eagle" в Октагона.

Вижте също: Дейна Уайт: Хабиб Нурмагомедов остава шампион в лека категория

Кормие, който дълги години тренира с Нурмагомедов в American Kickboxing Academy, обаче се съмнява, че руснакът отново ще стъпи в клетката. Но и разбира желанието на Уайт да вкара обратно една от най-големите си звезди в клетката.

"Дейна Уайт и UFC се надяват Хабиб да иска да се върне, но както ви казах вече - той си е дал думата и това факт. Знам, че едно негово завръщане ще е много печелившо. И няма да го съдя, ако го направи. Той е на 32 години и може да победи всеки в света. Но има някои неща, за които дадеш ли обещание, приемам ги за чиста монета."


Въпреки оттеглянето си от спорта, Хабиб не е освободил титлата в леката категория. Кормие смята, че това е правилен ход, тъй като организацията няма нужда да бърза да коронова нов шампион.

"Мисля, че това е умен ход и говори за това каква стойност придава Хабиб... Когато Хенри Сехудо се оттегли още същата вечер обявиха, че Пьотр Ян ще се бие с някой за титлата. При Хабиб Нурмагомедов обаче не се случиха така нещата. Стоиш и се надяваш Стоиш, чакаш и се надяваш. Както Дейна каза, той беше много емоционален.

Решение за нов шампион дори не е нужно да се взима през януари, когато Конър Макгрегър и Дъстин Поирие ще се бият. Може да се почака до лятото..."

Смятяте ли, че Хабиб ще се върне и Дейна Уайт ще се окаже прав?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес