Зареждане

Khabib: Само мъже на честта могат на носят папаха

Khabib: Само мъже на честта могат на носят папаха
Публикувано на: Септември 9, 2019 в 09:32 ч
Качил: DoloR
Много хора се чудят какво представлява шапката, която носи безспорният шампион Khabib Nurmagomedov. Неговата шапка се нарича папаха и тя е елемент на военната униформа. Формата и височината на шапката са разнообразни: цилиндрична, полусферична, с плоско дъно и други. В руската армия първообразът на папахата е кожена шапка, която от 1817 г. се носела от войници в някои части на Кавказ и Централна Азия.

В последните години тази папаха набра сериозна популярност заради Khabib, който миналия уикенд отново я носеше след победата си над Dustin Poirier в Абу Даби. Днес шампиона в лека категория реши да поговори още малко за своята шапка и сподели, че тя може да се носи само от истински мъже на честта.


Понякога ми се струва, че животът вече ми е дал прекалено много. Благодаря на Бога за това. Искам да кажа, че благодаря на всички, които ме подкрепиха. Видях много татковци в тази зала и това ме зарежда с енергия. Папаха е символ на целия Северен Кавказ. Тя е нещо, което не всеки може да го носи. Носят я само мъже, които имат истинска чест. При нас жените не могат да я носят, а само мъжете.

Благодаря на баща ми и моя треньор Javier Mendez. Благодаря на всички братя. Респект за Poirier. Днес му показахме, че уважението е на първо място във MMA. Ние си разменихме тениските и аз ще продам неговата тениска, а парите ще ги дам на него, за да ги използва за благотворителност.

Какво следва? Имах много трудна година. Прекалено голяма отговорност на раменете ми. Нека да почина няколко дни и след това ще видя какво да правя по-нататък. 
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес