Зареждане

Какво трябва да знаете преди Порие срещу Чандлър ?

Какво трябва да знаете преди Порие срещу Чандлър ?
Публикувано на: Ноември 10, 2022 в 00:00 ч
В нощта на 12 срещу 13 ноември в легендарната Медисън Скуеър Гардън (Ню Йорк, САЩ) ще се проведе събитието UFC 281.

Голямата галавечер ще бъде оглавена от двубой за шампионска титла в средна категория между Израел Адесаня и Алекс Перейра. Но една от най-очакваните битки за местната публика, е срещата между Дъстин Порие и Майкъл Чандлър.

Форматът ще бъде 3 рунда по 5 минути, а победителят ще се приближи до титлата.

В края на миналата година Дъстин Порие претърпя унизително поражение от Чарлз Оливейра в шампионска битка. Той беше толкова разстроен от загубата, че мислеше да прекрати кариерата си и след това да премине в полусредна категория.

Поради това Дъстин не е влизал в октагона толкова дълго време. Сега той е на второ място в ранглистата в лека категория, въпреки че не се е състезавал от миналия декември.

Дъстин може да се похвали с това, че е бивш временен шампион в дивизията. Но той никога не е бил безспорен шампион. Първо той беше спрян от Хабиб Нурмагомедов на Fight Island през 2019 г., а след това в края на 2021 г. бившият шампион Чарлз Оливейра също го би.

Най-известните успехи в кариерата на Порие са две победи с нокаут над Конър Макгрегър и два триумфа над Макс Холоуей. Той също така победи Джъстин Гейджи и Еди Алварес. Сред американските бойци от тази категория, Порие се счита за най-универсалния боец.

Майкъл Чандлър е бивш шампион на Bellator в лека категория. Там той разби Еди Алварес, Патрики Фрейре и други. Благодарение на факта, че нокаутира Дан Хукър, Майкъл получи битка за вакантния пояс срещу Чарлз Оливейра.

Чандлър беше нокаутиран още във втория рунд, въпреки че самият той имаше добри шансове да завърши битката в първите пет минути. След тази битка Майкъл загуби от Джъстин Гейджи, а през май тази година записа един от най-добрите нокаути за 2022 година.

Чандлър нокаутира Тони Фъргюсън и отново заговори за титлата. Чандлър в UFC е с рекорд от 2-2, но той е на пето място в дивизията. И в случай на победа над Порие, той ще стане един от основните претенденти за битката за титлата срещу Ислам Махачев.

Не е ясно кой ще победи, но едно е ясно, и то е, че ни чака брутален дуел.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес