Зареждане

Какво предстои на победителите от UFC 221

Какво предстои на победителите от UFC 221
Публикувано на: Февруари 12, 2018 в 09:46 ч

UFC се завърна с брутално събитие през изминалия уикенд - в Австралия за временната титла в средна категория се биха Yoel Romero и Luke Rockhold. "Soldier of God" просто унищожи Luke с нокаут в третия рунд.

В подглавното събитие Curtis Blaydes отбеляза най-голямата си победа до момента, надвивайки Mark Hunt.


Победител: Yoel Romero
Срещу кого ще трябва да се изправи: Robert Whittaker


Няма спор, всички бяха наясно, че победителят от двубоя този уикенд ще има възможността да се бие за шампионската титла. Очакваме реванш след срещата им в UFC 213, когато Robert победи Yoel, за да си спечели временната титла. Dana White опроверга всякакви съмнения дали Romero ще се бие за титлата след като не успя да достигне необходимите килограми, потвърждавайки срещата му с шампиона след впечатляващата победа.

"The Reaper" не успя да се изправи срещу Rockhold заради "животозастрашаваща" инфекция, но сега той ще може да защити титлата си срещу Yoel - първата му защита откакто Georges St. Pierre се отказа от пояса в полза на Whittaker. Сега, когато и двамата знаят какво могат да покажат в клетката, ще бъде интересно да видим дали ще променят нещо в стиловете си за предстоящия реванш.


Победител: Curtis Blaydes
Срещу кого ще трябва да се изправи: Cain Velasquez


Защо не? Cain няма да се бие за титлата след дългата си почивка, тъй като Fabricio Werdum най-вероятно ще има тази възможност след срещата си с Alexander Volkov, както и след двубоя на Daniel Cormier и Stipe Miocic в UFC 226. Освен това, ще бъде интересна и вълнуваща битка. Очаквахме Hunt да бъде следващият опонент на Cain, но имаше изненади през изминалия уикенд.

Curtis е в добра форма и е в серия от пет поредни победи. Да не говорим, че останалите от топ 10 са вече заети, освен Cain и Overeem, но битката с Alistair просто няма логика на този етап. Разбира се, Velasquez има преимущество в борбата, въпреки че и Blaydes има какво да покаже. И отново - Hunt въобще не се и доближава до борческите умения на Cain. Като цяло, Blaydes не си е за подценяване.


Победител: Tai Tuivasa
Срещу кого ще трябва да се изправи: Shamil Abdurakhimov


Tai остана непобеден, с резултат 7-0 (2-0 UFC), след впечатляващата си победа срещу Cyril Asker. Австралиецът има страхотен потенциал, но никой не твърди, изкачването до върха ще бъде леко.

Срещата с Shamil звучи като добро предизвикателство. Shamil последно нокаутира в първия рунд Chase Sherman, като така си заслужи 15-тото място в ранклистата. И двамата имат тежки удари, така че двубоят може и да приключи по-рано от очакваното. Преди това обаче - със сигурност ще има зрелища. Tai иска да се добере до най-добрите и една победа срещу Shamil би му помогнала това да се случи. Лесно е да се избута някой нагоре в класациите, но да се надяваме, че UFC този път няма да го направят, тъй като може това да се окаже пагубно за успеха му.


Победител: Tyson Pedro
Срещу кого ще трябва да се изправи: Gokhan Saki


Да си признаем, срещата просто ще бъде забавна. И двамата обичат да се бият изправени, а и се съмняваме, че Pedro ще пести ударите си срещу бившата звезда на К-1, въпреки че може и да не е в негов интерес това. Saki ще трябва да се пребори с някои по-лесни бойци, за да се добере до по-добрите, а двубоят с Pedro ще бъде чудесна възможност. Класиран на 13-то място, Tyson има 3 победи и 1 загуба в Октагона, докато Saki дебютира експлозивно миналата година преди да излезе в почивка заради травма. Той трябваше да се изправи срещу Khalil Rountree преди контузията, така че не виждаме защо да не се бие и с Pedro.


Победител: Jake Mathews
Срещу кого ще трябва да се изправи: Dong Hyun Kim


Разбира се, Dong последно претърпя загуба, но все пак си остава по-разпознаваем и по-опитен. Kim падна от Colby Covington, така че един по-лесен противник би му бил от полза. Междувременно, Mathews ще бъде хубаво да отбележи победа срещу някой сериозен противник в Октагона. И докато Kim не е най-големият, той ще бъде неговият най-голям противник. Все някъде трябва да се започне, а победата срещу Dong не е за пренебрегване.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес