Зареждане

Какви са вариантите пред Царукян, след като Мойкано се оттегли ?

Какви са вариантите пред Царукян, след като Мойкано се оттегли ?
Публикувано на: Април 15, 2023 в 00:00 ч
В нощта на 29 срещу 30 април Лас Вегас (Невада, САЩ) ще бъде домакин на събитието UFC Fight Night 223.

Вижте още - Ренато Мойкано се оттегли от битката с Арман Царукян

Арман Царукян трябваше да се бие в главната битка на вечерта с бразилеца Ренато Мойкано. Двубоят беше доста интересен, тъй като и двамата работят активно за влизане в топа на леката категория. Но за съжаление Мойкано се оттегли две седмици преди битката.

В резултат на това организацията започна да търси нов съперник за Царукян. Сега трябва да изберат боец, който се съгласява да приеме опасен дуел в кратък срок. Струва си да се отбележи, че Царукян дори не може да мисли за съперници от топ 5 в момента.

Най-смислен вариант изглежда Матеуш Гамро, който е на седма позиция. Такъв двубой е от голям интерес за самия Арман. Миналото лято Царукян се би с поляка и загуби с единодушно съдийско решение. След битката обаче те дълго спореха за справедливост.

Много експерти отбелязаха, че Арман по никакъв начин не отстъпва на опонента си. Единствената пречка е, че Гамро се би с Джалин Търнър в началото на март.

Друг кандидат е Рафаел дос Аньос, който е на девето място в ранглистата в лека категория. Той изглежда като най-вероятния следващ противник. Бразилецът се бие в лека и полусредна категория. Ако предложат на дос Аньос да се бие с Царукян, той едва ли ще откаже.

Царукян може да се бие и с по-слаби представители на дивизията. Дрю Добър и Грант Доусън са варианти.

Но самият Арман едва ли ще се интересува от подобни варианти. Той е нетърпелив да получи реванш с Ислам Махачев в много близко бъдеще. И само двубой с Гамро наистина може да го доближи до това.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес