Зареждане

Иржи Прохазка оваканти титлата

Иржи Прохазка оваканти титлата
Публикувано на: Ноември 24, 2022 в 07:34 ч
Иржи Прохазка оваканти титлата си в полутежка категория на UFC.

Реваншът на Прохазка с Гловър Тейшейра няма да се проведе на UFC 282 в Лас Вегас другия месец. Прохазка е претърпял сериозна контузия в рамото, която налага операция. В резултат на контузията Иржи е решил да оваканти титлата, за да не спира развитието в дивизията.

От UFC действаха веднага и обявиха, че Ян Блахович и Магомед Анкалаев ще се бият за титлата. Битката им беше подглавна за UFC 282, но сега ще оглави събитието на 10-ти декември. UFC предлагат възстановяване на парите на притежателите на билети за първоначалното главно събитие.

„От уважение към атлетите и дивизията, Прохазка избра да освободи титлата си и ще се състезава за пояса веднага щом получи медицинско разрешение“, пишат от UFC в изявление до медиите.

Според ESPN.com естеството на нараняването може да изисква до една година време за възстановяване. Малко по-късно след обявяването на новината Прохазка пусна изявление в социалните мрежи. Ето както написа вече бившия шампион:

„Много съм разочарован да съобщя, че няма да защитавам колана си на UFC 282. 

Бях контузен по време на тренировка в Лас Вегас, докато завършвах подготовката си. Нараних рамото си и се наложи операция, която ще ме извади от игра поне за шест месеца. 

Знаейки тази информация, реших, след консултация с ръководството на UFC, че поради това времево ограничение няма да задържа титлата в полутежка категория. 

Ще се бия за пояса на UFC веднага щом лекарите ми дадат зелена светлина да се бия. Ще се боря за колана и ще го взема, независимо кой го държи в момента. 

Ще се върна след шест месеца и ще взема титлата, който и да я държи. Извинявам се на моите фенове, приятели, семейство, които купиха билети и направиха планове да дойдат в Лас Вегас, за да ме подкрепят. 

Искам също да се извиня на Гловър. Победа!“, написа Прохазка.

Не е ясно какво ще се случи с Тейшейра. Вероятно той няма да се бие за титлата в рамките на следващата година.












Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес