Зареждане

Хабиб Нурмагомедов: №1 в Русия е Емелианенко

Хабиб Нурмагомедов: №1 в Русия е Емелианенко
Публикувано на: Февруари 5, 2020 в 08:19 ч
Настоящият шампион в леката категория на UFC, Хабиб Нурмагомедов е съгласен, че неговите постижения и тези на Фьодор Емелианенко не могат да бъдат сравнявани.

Въпреки това той признава легендарния боен атлет за най-добрия, който Русия има.

"Мисля, че не е справедливо да се сравняват постиженията ни, защото сме се били в различни ери," сподели Нурмагомедов на пресконференция в родината си. "Той е бил близо до корените си. Бил се е в PRIDE. Неговия най-голям успех е бил там, а моя е в UFC. Мисля, че няма как да се сравняваме. Но и двамата имаме големи успехи. Но аз бих го поставил на първо място, не защото съм скромен, а заради дългия път, който той е изминал.

Той е пионерът в ММА в Русия. Той е първият човек, който е успял в този спорт и е държал високи постижения дълго време. И много експерти, треньори и хора свързани с бойните спортове, започнаха да говорят за Рсуия, където има корави бойци, именно заради него. Фьодор се би през 2000-та, а вече сме 2020-та. И двамата дадохме своето за развитието на ММА."

Фьодор също е на мнение, че постигнатото от двамата не може да се сравнява и препоръча на Нурмагомедов да наблегне на пропуски в страйкинг техниката си.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес