Зареждане

Готвят UFC в Южна Африка с участието на Дю Плесис

Готвят UFC в Южна Африка с участието на Дю Плесис
Публикувано на: Септември 20, 2024 в 07:10 ч
UFC е във финалната фаза на преговорите за дебюта си в Южна Африка. 

Дрикус Дю Плесис отдавна мечтае UFC да се появи в родината му. Сега, като действащ световен шампион на UFC в средна категория, "Stillknocks" има силата да го направи. Неотдавна се появи информация, че стадионът DHL в Кейптаун води преговори за изграждане на временен покрив на приблизителна стойност 1,7 млн. долара в подготовка за събитие на UFC през следващата година. 

Феновете на футбола може би си спомнят, че стадионът с 55 000 места е едно от водещите места по време на Световното първенство по футбол през 2010 г.

Южноафриканският министър на спорта Гейтън Маккензи потвърди в социалните мрежи, че макар да са в процес на финални преговори за провеждане на първото в историята на страната събитие на UFC, все още не могат да бъдат потвърдени подробности относно местоположението. 

"Виждам новинарски статии за това, че UFC с участието на Дрикус Дю Плесис ще се проведе в Кейптаун", написа Маккензи в X."Намираме се на финалния етап от преговорите битката да се проведе в Южна Африка. Все още не ни е дадена зелена светлина. Ще знаем до края на октомври, все още не може да се вземе решение за града домакин."

Кой ще се бие с Дрикус Дю Плесис в дебюта на UFC в Южна Африка?

Докато Макензи ще работи с промоцията, за да определи най-доброто възможно място за събитието, организацията ще трябва да разбере с кого ще се бие "DDP" на родна земя. 

По-рано тази година Дана Уайт разкри, че Шон Стрикланд ще получи следващия шанс за титлата, след като през юни постигна доста категорична победа над Пауло Коста

Въпреки това настоящият шампион в полутежка категория Алекс Перейра може да обърка тези планове, когато заяви желанието си да се върне в средна категория за двубой с Дю Плесис. 

Преди това Поатан държеше пояса в средна категория, като отне титлата от Израел Адесаня чрез нокаут в петия рунд на UFC 281. Пет месеца по-късно Перейра върна пояса на "The Last Stylebender", преди да премине в горната категория. 

Понастоящем Перейра ще защитава титлата си срещу изгряващия тежкоатлет Халил Раунтри на UFC 307 на 5 октомври. Ако "Poatan" успее да направи третия си двубой на 2024 г., организирането на двубой между "Poatan" и Дю Плесис може да се окаже твърде примамлива за промоутъра, за да я пропусне. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес