Зареждане

Гловър Тейшейра отказал да се бие с Магомед Анкалаев на UFC 282

Гловър Тейшейра отказал да се бие с Магомед Анкалаев на UFC 282
Публикувано на: Ноември 25, 2022 в 00:00 ч
UFC са предложили битка за титлата на Гловър Тейшейра с Магомед Анкалаев, но бразилецът отказал.

Наскоро стана ясно, че Иржи Прохазка овакантява титлата в полутежка категория. Причината е сериозна контузия в рамото, която ще изисква операция. Прохазка ще отсъства близо година и не иска да задържа развитието в категорията.

Иржи трябваше да направи реванш с Тейшейра на UFC 282, което ще се проведе през декември в Лас Вегас. С оттеглянето на Прохазка, UFC са предложили на Тейшейра да остане, за да се бие с Анкалаев в главната битка.

Тейшейра поискал срещата им да бъде преместена за януари в Бразилия. Дейна Уайт и компания отказали, защото имат нужда от бой за титлата за това събитие. Гловър предложил да се бие с Ян Блахович, но UFC не се съгласили.

Така Гловър отказал, а Анкалаев и Блахович ще се бият за вакантната титла. Тейшейра се надява на битка с победителя, но това е малко вероятно да се случи. Със сигурност победителя от тази битка ще се бие с Прохазка, когато той се завърне.

Така в крайна сметка Тейшейра е големият губещ в цялата история. Той вече е на 43 години, така че времето не е на негова страна.









Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес