Зареждане

Georges St-Pierre: Khabib се превърна в икона и UFC го предпазиха от мен

Georges St-Pierre: Khabib се превърна в икона и UFC го предпазиха от мен
Публикувано на: Септември 6, 2019 в 04:00 ч
Качил: DoloR
Georges St-Pierre беше готов да се измъчи със сваляне на килограми и да слезе в лека категория за битка с Khabib Nurmagomedov, но от UFC отказаха да направят такава битка. Легендарния шампион в две категории искаше да затвърди своето наследство в спорта и да опита да стане шампион в три категории и непобедения боец от Дагестан също беше готов да се бие.

В крайна сметка организацията се намеси и изиска от "Rush" първо да си заслужи шанс за титлата срещу претендент от лека категория, а чак тогава да получи шампиона. Dana White не беше доволен от това, че Georges спечели титлата в средна категория, а след това я оваканти и отказа да се бие с Robert Whittaker. Georges се ядоса от този отказ и по-рано тази година обяви, че се оттегля от ММА.

Сега на Khabib му предстои да брани титлата си срещу Dustin Poirier, а "Rush" има теория, която обяснява защо нямаше битка между тях. Ето какво сподели в интервю легендарния боец за провалената битка с Khabib:


Аз съм в пенсия. Реших да се оттегля, защото не искам да правя едно и също нещо постоянно. Битките отменат доста от мен, защото аз съм горделив и искам да съм в най-добра форма когато се бия. Резултатите са много важни за мен. Подлагам се под голям стрес по време на тренировъчен лагер. 

Не искам да прекарвам 3 или 6 месеца в тренировъчен лагер за битка с боец, от когото няма какво да спечеля за моето наследство. Искам да се готвя толкова време за битка, която си струва от гледна точка на парите и на моето наследство в спорта. Точно заради това исках да се бия с Khabib. 

В такава битка можеше да загубя много, но и много щях да спечеля. Не е невъзможно да се завърна, но в момента не виждам нищо. Те ми отказаха битка с Khabib и не виждам някой, който да ме развълнува. Моя мениджър ми обясни, че може би Khabib е прекалено голяма инвестиция за тях. 

Той стига до различен вид клиентела и е голяма звезда в Близкия изток и мюсюлманите го идолизират. Khabib е икона. Представете си да похарчат толкова пари за реклама на наша битка и аз да го победя.  Побеждавам и се махам. Не искам да подписвам договор за битка с Khabib и да им гарантирам, че първо ще трябва да се бия с претендент. 
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес