Зареждане

Джо Роугън: Олимпиадата е огромна измама

Джо Роугън: Олимпиадата е огромна измама
Публикувано на: Август 3, 2024 в 10:00 ч
В скорошен епизод на подкаста Joe Rogan Experience, всепризнатият подкастър Джо Роугън, се прицели в Олимпийските игри, като ги нарече „гигантска измама“.

Критиките на Роугън към Олимпиадата се съсредоточават около два ключови въпроса: оскъдното възнаграждение за спортистите и противоречивия характер на церемонията по откриването.
Според Роугън, въпреки факта, че Олимпиадата показва най-добрите спортисти в света, те не са адекватно компенсирани за усилията си.

„Олимпиадата е огромна измама. Има две неща, които се случват едновременно. Добре, имате най-добрите спортисти в света, които участват в своите дисциплини. Това се случва и на всичкото отгоре се правят огромни суми пари и нищо от тях не отива при спортистите. Това е огромна измама.“, каза Роугън.

За да поставим това в перспектива, програмата на Олимпийския и Параолимпийския комитет на Съединените щати „Проект злато“ присъжда $37 500 за златни медали, $22 500 за сребро и $15 000 за бронз. Междувременно във Франция, страната домакин на Летните игри през 2024 г., златните медалисти ще получат приблизително 85 000 долара, сребърните медалисти 43 000 долара и бронзовите медалисти 22 000 долара.

Роугън твърди, че тези пари не са съизмерими с нивото на талант и отдаденост, показани от спортистите. Критиките на Роугън се отнасят и до церемонията по откриването, която той описа като „странна“ и прокарваща откачен дневен ред.

„Никой не го разбира, защото не е направено от спортисти. Това са лудите хора, които организират Тайната вечеря с транссексуални. Това е, което те правят. Не е мястото за това. Те прокарват този странен дневен ред на това място, където хората вече са прецакани.“, сподели Роугън.

Прав ли е Роугън ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес