Зареждане

Джъстин Гейджи: Титлата 'Най-гадно копеле' е леко тъпичка

Джъстин Гейджи: Титлата 'Най-гадно копеле' е леко тъпичка
Публикувано на: Май 31, 2023 в 08:28 ч
Джъстин Гейджи не се интересува от титлата "Най-гадно копеле" (BMF), за която ще се бие в събота, 29 юли 2023 г.

Всъщност UFC 291 бележи завръщането на пояса BMF, след като първоначално се очакваше той да бъде еднократен спектакъл на UFC 244 през ноември 2019 г., когато Хорхе Масвидал и Нейт Диаз се биха в битка в полусредна категория. Масвидал спечели битката чрез технически нокаут в третия рунд (спиране от лекар) и оттогава се оттегли, поради което позволи на промоутъра да възроди пояса с платинен цвят.

По онова време Гейджи не беше много благосклонен към концепцията за по същество безсмислена титла. Чувствата му не са се променили въпреки участието му във втория в историята на смесените бойни изкуства (ММА) двубой за BMF.

"Моята истинска оценка: Когато Масвидал и Диаз се биеха за него, си казах: "Това е тъпичко". И все още мисля, че това е леко тъпичко", каза Гейджи. "На феновете обаче, които казват, че е глупаво, казвам, че в крайна сметка UFC дава на още един боец още една възможност да спечели и да получи възможност да получи точки за pay-per-view. Този пояс, както и междинните пояси, на хартия са шампионски. Ти си шампион в очите на UFC, а когато си шампион в очите на UFC, получаваш различно заплащане.

Така че за хората, които казват, че това е глупаво, UFC хвърля кокал, както ние винаги ги молим да хвърлят кокал, а те никога не го правят - продължи той. "Затова съм благодарен, че има възможност, за която да се бия. Особено защото в света има само една такава. Това е страхотен пояс. Мисля, че това е малко шоу, но в крайна сметка UFC хвърля кокал и аз трябва да съм благодарен за това."

Опонентът на Гейджи за връщането на короната на BMF ще бъде познат враг - Дъстин "The Diamond" Порие. Двойката бивши носители на временната титла на UFC в лека категория си спретна "Битка на годината" през април 2018 г., която в крайна сметка доведе до победа в четвъртия рунд с технически нокаут с удари за Поарие.

Оттогава и двамата са с баланс 6-2 в осемте си двубоя, като са загубили единствено в надпреварите за титли.

"От този двубой насам със сигурност съм израснал", каза Гейджи. "По-възрастен съм с пет години. Бях на 29 години. От този ден до днес и до деня, в който ще се бия с него, има много големи битки. Аз съм човек и съм податлив на грешки. Мисля, че направих огромна грешка в битката с Оливейра, станах супер емоционален.

Мисля, че това е едно от нещата, които няма да позволя да се случи в тази битка, и мисля, че това ще бъде донякъде шахматна партия, но като и двамата ще се опитваме да си нанасяме максимум поражения през цялото време. В пет рунда очевидно трябва да се биеш умно. В шампионските битки обикновено първият, който допусне грешка, губи. В крайна сметка трябва да бъда перфектен."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес