Зареждане

Дипчиков със зверска подготовка преди големия сблъсък в ACA 97

Дипчиков със зверска подготовка преди големия сблъсък в ACA 97
Публикувано на: Август 26, 2019 в 12:10 ч
Един от най-проспериращите в чужбина български ММА бойци, Никола Дипчиков, ще запише поредното си участие тази събота - 31-ви август в Краснодар.

Никола се завръща в клетката на Absolute Championship Akhmat (ACA) 97, което ще се проведе в Краснодар тази събота - битка, за която Никола се готви отдавна и в момента е във върхова форма.

"Чувствам се перфектно, мотивиран и с желание за победа," сподели Никола специално за MMA.BG дни преди битката.

"Бях 2 седмици на лагер във Варшава. Там тренирах с Пьотър Щрус - мой съперник от миналото, с когото станахме добри приятели. Лагерът беше много тежък за мен, защото всички се раздаваха на 100%, когато трябваше да играят с мен. Последната седмица от подготовката съм във Варна при моят приятел и треньор Николай Добруджански. Спаринг партньорите ми тук са Светлозар Савов, който беше с мен в Полша и Николай Николов."
 

Никола се състезава на изключително високо ниво и всеки негов мач е атракция за феновете. Тази битка не прави изключение - опонентът му е опасен ветеран със статистика 20-9-1 в ММА.

"Противникът ми е Алексей Ефремов - много корав боец от отбора "АХМАТ", който предпочита играта в стойка, също като мен. Със сигурност ще бъде тежък и зрелищен мач."

Absolute Championship Akhmat с времето се превърна за нарицателно на изключително тежки битки с едни от най-коравите състезатели в света. Или с няколко думи - място, на което малцина биха оцелели. Въпреки това Дипчиков не само се представя много добре в организацията, но е и един от малкото чужди бойци, които се радват на интереса на публиката заради винаги атрактивните си битки.
 
 
"ACA в момента е третата най-голяма организация в света след UFC и BELLATOR и съм горд, че вече 4 години съм част от нея," споделя за успеха си Дипчиков. "Не е трудно да подпишеш договор с тях, просто българските бойци имат мачове със слаби противници и така не представляват интерес за големите организации. Ако някой избягва да се бие в голяма организация, е защото знае, че нивото му е ниско и не се вписва в картинката.

Има и още нещо - в България е много трудно да се подготвиш за мач на високо ниво, поради липсата на треньори и спаринг партньори. Трябва да се ходи на лагери в чужбина, което е свързано с пари, а нашите бойци нямат възможност или не са научени да инвестират в тази посока."

Вижте повече за човека зад боеца - кой е Никола Дипчиков и чуйте неща, които никой друг не би го попитал, освен смелия Ангел Караиванов в рубриката "Лице в лице с шампиона", който не се колебае и да се изправи срещу тежките удари на Никола, за да може и вие да научите няколко интересни техники от един от най-опасните ни ММА бойци.
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес