Зареждане

Cris Cyborg обвини UFC, че не промотират бразилци

Cris Cyborg обвини UFC, че  не промотират бразилци
Публикувано на: Август 2, 2018 в 09:15 ч
Cris Cyborg е в много интересни взаимоотношения с UFC през годините. Главно защото бойната организация изпитва трудности с намирането на подходящи опоненти в категория перо, срещу които да я изправят, като често прибягват до състезателки от категория петел или пък я карат тя да сваля килограми, за да слиза в долната категория.

А когато има шанса да се изправи срещу шампионката Amanda Nunes, която поиска среща миналия декември, на нея не ѝ се нрави факта, че трябва да чака докато 'Lioness' се чувства готова - а това ще се случи чак след 5 месеца. Още повече, Cris не харесва това, че от организацията пренебрегват други бразилци, стане ли въпрос за осигуряване на срещи за титла.

"Не е тайна, че UFC не промотират бразилци. Ketlen Vieira ще се бие с Tonya Evinger. Тя има 10 поредни победи и трябва да се бие за титлата. Добре, Amanda иска да се качи в горна категория, затова заслужава да се бие поне за временна титла в Sao Paulo срещу подходяща опонента. Ще се бие с Tonya Evinger, която дори не ѝ е на нивото, в среща, която не е за титлата. Защо го правят? Защото за временната титла ще изправят Holly Holm срещу някой друг. Почти съм сигурна. Но това не е честно спрямо Ketlen Vieira."

Cris последно се състезава на UFC 222 през март, когато надви Yana Kunitskaya още в първия рунд. От тогава тя все още си чака следващата среща.

"Не е честно да ме карат да чакам толкова в пиковия си период, защото Amanda искала да си почива. Шампион съм от 10 години - преди още UFC да има представители на спорта от нежния пол. Аз съм шампион и от това се изхранвам. Плаща ни се само когато се бием, а аз почти година ще стоя без среща, защото чакам Amanda.

Cris поиска среща за титлата срещу Nunes на UFC 228, което ще се проведе този септември, но Nunes предпочита да изчака до UFC 232 в края на годината. И тъй като договорът на Cyborg скоро изтича, тя изглежда възнамерява да се пробва като свободен агент и да види дали ще намери място, където ще бъде по-уважавана и ще получава повече срещи.

"Трудно работим заедно. Искам да разгледам вариантите, които имам. Искам да се бия там, където ме уважават. Харесвам си работата и мисля, че е неуважително да стоя без работа цяла година, в пиковия си период."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес