Зареждане

Cris Cyborg обвини Amanda Nunes в предателство - оставила Covington да говори срещу бразилците

Cris Cyborg обвини Amanda Nunes в предателство - оставила Covington да говори срещу бразилците
Публикувано на: Септември 20, 2018 в 08:23 ч
Шампионската среща между Cris Cyborg и Amanda Nunes ще се проведе по време на UFC 232 в края на годината. Cyborg залага своята титла в категория перо и според мнозина, тази среща ще реши коя е най-великият боец на всички времена сред дамите. За Cyborg този двубой обаче е нещо много повече - за нея вече е въпрос на чест.

Наскоро съотборникът на Nunes, Colby Covington си позволи да обиди цялата бразилска нация, наричайки бразилските фенове 'мръсни животни' миналата година, на UFC Sao Paulo. Като една истинска бразилка, Cyborg се е засегнала и вярва, че Nunes, която ѝ е сънародничка, е предателка, тъй като е продължила да тренира редом с Covington.

"'Creonte' е бразилска дума, която означава 'предател'. Намирам за унизителен факта, че от UFC направиха Amanda първата бразилска шампионка и вместо да представя Бразилия в срещите си, тя се представя като член на American Top Team. Тя върви срещу бразилските фенове, излизайки всеки път на ринга като представител на American Top Team."

"Това е същият клуб, в който тренира и Colby Covington, който поруга яцла Бразилия и го направи по толкова грозен начин, че от организацията не бяха сигурни дали ще могат да му осигурят достатъчно охрана и затова преместиха битката му с Rafael dos Anjos в Щатите. И въпреки това Nunes продължава да тренира всеки ден с него, като също споделят и треньори. Там, откъдето идвам, това няма как да се случи. Представете си Chael Sonnen да тренира с Wanderlei Silva, Anderson Silva или някой от техните треньори. Мислите ли, че щяха да му позволят след всичко, което е казвал за Бразилия? Не. Щяха да защитят честта на страната ни. Amanda няма същото уважение към Бразилия."

Cyborg повтори позицията си и в Twitter, споделяйки че въпреки американското си гражданство, тя никога няма да спре да бъде бразилка и не би толерирала подобно унижение от съотборник.



Изглежда предателството на Nunes е влязло под кожата на Cyborg, която миналата година отказваше да се бие с Nunes, защото вярваше, че бразилските шампиони трябва да се подкрепят. Cyborg обаче вече осъзнава, че Nunes не изпитва никаква лоялност към своята страна и затова планира да ѝ даде ценен урок в клетката.

"Когато ме предизвика миналата година, не исках да се бия с нея. Исках да видя всички категории с бразилски шампиони. Аз, Amanda, Jessica Andrade - можехме всички да сме шампиони и си мислех, че ще го направим за честта на Бразилия. Nunes обаче е отбора на предателите. В American Top Team е прието съотборниците да се бият взаимно. На 29-ти декември ще се бия за всички в Бразилия и ще науча Nunes на уважение."

Cyborg не е била надвивана в ММА вече повече от 13 години и спечели титлата в категория перо на UFC 214. От тогава тя успя да я защити два пъти. Amanda Nunes спечели титлата в категория петел на UFC 200 и успя да я защити 3 пъти. Двете ще се срещнат в Октагона на UFC 232, което ще се проведе в Лас Вегас на 29-ти декември. Това ще бъде първата шампионска битка сред дамите.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес