Зареждане

Брандън Морено срещу Амир Албази - главно събитие на UFC Едмънтън през ноември

Брандън Морено срещу Амир Албази - главно събитие на UFC Едмънтън през ноември
Публикувано на: Септември 4, 2024 в 07:26 ч
Двубоят между Брандън Морено и Амир Албази е определен за ново главно събитие на UFC Fight Night на 2 ноември в Rogers Place в Едмънтън, Канада. В петрундовото състезание в категория муха се изправят бившият двукратен шампион на Мексико и претендент № 2 срещу претендент № 3 на Ирак.

Първоначално се очакваше Морено и Албази да се бият през февруари в Мексико сити. Последният се оттегли поради контузия на врата и бе заменен от Брандън Ройвал. Най-високопоставеният претендент от Денвър, Колорадо, си тръгна с победа над стария си съперник с разделено решение.

Морено (21-8-2) се стреми да се възстанови след две поражения. Преди втория си двубой с Ройвал, през юли миналата година 30-годишният родом от Тихуана отпадна с разделено решение срещу Александре Пантоха и загуби пояса си.

Албази (17-1) се появява за първи път в октагона от почти година и половина. През юни миналата година 30-годишният боец от Лас Вегас победи Кай Кара-Франс с разделено решение и си осигури шеста поредна победа.

Първоначално бе съобщено, че битката е "в процес на подготовка" за главното събитие на UFC Vegas 100, което се проведе седмица по-късно. Във вторник следобед промоутърът обяви главното събитие на UFC Edmonton, в което Морено се изправя срещу Албази.

Първоначално в главното събитие на UFC Edmonton трябваше да видим Роуз Намаюнас (13-6) срещу Ерин Бланчфийлд (12-2). Състезанието, в което бившата двукратна шампионка в категория сламка и претендентка № 5 в категория муха от Милуоки, Уисконсин, се изправя срещу № 3 от Елмууд Парк, Ню Джърси, сега е второ главно събитие.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес