Зареждане

Аманда Нунеш е отворена към кариера в кеча

Аманда Нунеш е отворена към кариера в кеча
Публикувано на: Юни 7, 2023 в 06:35 ч
Аманда Нунеш е направила всичко в смесените бойни изкуства (ММА).

Смятана за най-великата жена MMA боец на всички времена, Нунеш е единствената жена в този спорт, която притежава едновременно титли в две дивизии, като в момента е кралица на Ultimate Fighting Championship (UFC) в полусредна и категория перо. 35-годишната Нунеш можеше да се оттегли преди няколко двубоя и все още да е на върха за феновете като най-добрата.

И така, какво остава да постигне? В живота след ММА Нунеш ще има много възможности в спорта, но една от тях, срещу която не се противопоставя, може да дойде в рамките на новата партньорска компания на UFC - World Wrestling Entertainment (WWE), като кечистка.

"Ако договорът е примамлив, защо не?" Нунеш заяви пред New York Post за евентуално присъединяване към WWE. "Това, което исках да направя в ММА, вече го направих - дори повече, отколкото мислех, когато преминавах през цялата си кариера. Станах двойна шампионка. Исках само една титла - имах две... Толкова съм щастлива, а какво ще дойде, след като приключа с UFC, ще видим. Със сигурност вие ще ме виждате още в спорта по един или друг начин".

Нунеш няма да е първата бивша шампионка на UFC в полусредна категория, която прескача от ММА към професионалната борба. Един от най-големите скокове в близкото минало беше направен от старата опонентка на Нунеш, Ронда Раузи, която е част от WWE, след като се оттегли от ММА в началото на 2017 г., след като претърпя загуба в първия рунд с технически нокаут срещу Нунеш на UFC 207 през декември 2016 г.

"Lionness" ще защитава своята титла в UFC срещу мексиканката Ирен Алдана на UFC 289 във Ванкувър, Британска Колумбия, Канада, този уикенд.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес