Зареждане

Аманда Нунес се затрудни сериозно, но защити титлата с решение

Аманда Нунес се затрудни сериозно, но защити титлата с решение
Публикувано на: Декември 15, 2019 в 07:02 ч
Аманда Нунес се изправи срещу Джърмейн де Рандами на събитието UFC 245, което се провежда във Вегас. Двойната шампионка заложи титлата си в категория петел срещу бившата шампионка в категория перо. Мнозина очакваха лесна защита за Нунес, която в миналото вече имаше една победа с нокаут в първия рунд над Рандами в миналото. Това обаче не се случи и двете си спретнаха драматична среща.

Нунес изпитваше сериозни затруднения в стойка с де Рандами и предпочиташе битката да се провежда на земя. На няколко пъти тя беше близо до това да събмитне своята опонентка, но не успя да го направи. Джърмейн също имаше своите моменти в битката и на няколко пъти успя сериозно да нарани шампионката, която оцеля като по чудо.

Рандами заплаши с триъгълник двойната шампионка и беше на косъм да я събмитне, но Нунес се измъкна. Като цяло в срещата Нунес не искаше да има нищо общо с Рандами в стойка и при всеки удобен момент пренасяше срещата на земята, където доминиране над Рандами и така си гарантираше победа по точки. В крайна сметка двете изкараха всичките 5 рунда и стигнаха до решение, което беше единодушно в полза на бразилката - (49-44, 49-46, 49-45).

С тази победа Нунес навлезе в серия от 10 поредни победи, но показа, че е уязвима. Джърмейн от своя страна загуби серията си от 5 поредни победи. Нунес записа 12-та победа при жените в UFC и така с нея вече има най-много победи в историята на UFC при жените.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес