Зареждане

USADA отстрани Abreu за 4 години, той реши да се пенсионира

USADA отстрани Abreu за 4 години, той реши да се пенсионира
Публикувано на: Май 6, 2017 в 09:05 ч

През юли 2016, антидопинговата агенция на САЩ (USADA) обяви, че боецът в средната категория Ricardo Abreu е бил наказан с 2 години лишаване от състезателни права заради положителен допинг тест. На 2 февруари боецът е получил уведомление, че отново е нарушил допинг правилата при извънреден тест от 21 декември.

Първото наказание трябваше да приключи на 1-ви юли, 2018. Наказанието за второ провинение е два пъти по-голямо от първото, което значи че той може да се бие чак на 1 юли, 2022. Наказаният боец остава обект на извънредни допинг тестове, така че периодът може да стане дори още по-дълъг.

Затова Abreu реши да се оттегли официално от спорта - като по този начин ще прекрати извънредните допинг тестове, поне докато не реши да се върне обратно.

А относно втората си издънка, по време на наказателния период, боецът твърди, че е било част от лечение на депресия.
 
"Бях заявил, че бях болен и уведомих UFC с писмо, че не бях годен за двубой и започнах лечение. Подобрих състоянието си. Бях щастлив. Не съжалявам за стореното... Оправях се от депресията, но тялото ми се чувстваше странно. Докторът ми даде да се направя кръвни изследвания, които бяха много разнообразни, затова той ми предложи да започна лечение с хормони."

И тогава USADA се появява за извънреден допинг тест.

Сега след като Abreu обяви оттеглянето си, той няма да бъде обект на тестване и ще може да продължи на спокойствие лечението си.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес