Зареждане

MMAHearts: Благотворителна кампания - да помогнем на Марио и Лопушанския манастир

MMAHearts: Благотворителна кампания - да помогнем на Марио и Лопушанския манастир
Публикувано на: Февруари 25, 2014 в 17:00 ч

Първата инициатива, която подехме, бе да помогнем на Любчо, който остава сирак още преди раждането си, когато на 8.03.2002г. пиян шофьор блъска на пешеходна пътека бременната му майка и баща му. Майка му почива веднага след раждането, баща му - няколко месеца по-късно. Оттогава за живота на Любчо се бори баба му. А битката не е никак лека – той е с церебрална парализа и живее в държава, където деца като него са просто отписани от управниците. Само за седцмица, с помощта на добри приятели, като президентите на филиалите на ZENITH BJJ в България Христо Христов, Иван Милчев и Николай Цоков, старши треньорът на националния отбор по кудо сенсей Иван Манолов и всички усилия, които Станислав положи, за да ни съдейства с популяризирането на кампанията, събрахме 1000лв, които да помогнат за много скъпата ортопедична операция, която очаква Любчо в чужбина.

Днес, в тази минута, даваме старт на две съвсем нови кампании, чиито почетен патрон ще бъде именно Стъки. Създадохме петдесет ръчно номерирани художествени платна със сцена, позната на всеки един любител на бойните изкуства у нас – първата българска победа в UFC – най- престижния форум за бойци в целия свят.

Станислав не само прие присърце идеята ни, но и сам направи първото лично дарение за нея:
 
“С удоволствие дарявам оригиналната UFC екипировка, която е моят личен подарък за нова година от президента на UFC Дейна Уайт. Преотстъпвам я за тази благотворителна кампания и се надявам благодарение на нея и на продажбата на платната с автографи, проектирани от моите добри приятели от BAG OF BONES FULL CONTACT VIDEOS и изработени на преференциални цени от добрите хора от PIXY.NET, да съберем достатъчно пари за двете каузи, които сме избрали – подпомагането на Мариян, който се нуждае от скъпа животоспасяваща операция в чужбина и доизграждането на Лопушанския манастир, към който имам много лично отношение.

В качеството си на президент на Федерацията по ММА, бях поканен от клуба в Монтана да посетя тяхна тренировка. Няколко дни преди това научих, че в близкия до града Лопушански манастир, след пророчески сън на една жена, е открита зазидана в стената преди близо 320 години икона на Пресвета Богородица. Решихме да посетим манастира и там, СЛАВА НА БОГ, срещнах един съвременен свят човек – дядо Добри. Същият този, който живее като истински аскет, отказал се от благата на съвременната цивилизация, за да се превърне в най-големия дарител на Българската православна църква. Наистина вдъхновяващ пример.

Аз и BAG OF BONES искрено благодарим на онези хора с добри сърца, които се включиха в кампанията за набиране на средства за лечение на Любчо, закупувайки тениска с лика на великия Дан Колов. Доскоро смятах, че не трябва да афишираме добрите дела, които вършим, но мисля, че с популярността идва и отговорността да даваме пример със своите действия.

Иисус Христос ни учи да бъдем добри и да помагаме на хората в нужда.“

Благотворителните артикули могат да се поръчат тук: http://store.bagofbonesbjj.com/

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес