Зареждане

Мениджърът на Khabib: Толкова го болеше, че направо се паникьосах

Мениджърът на Khabib: Толкова го болеше, че направо се паникьосах
Публикувано на: Март 7, 2017 в 10:01 ч
 
Khabib Nurmagomedov бе принуден да се оттегли от срещата си с Tony Ferguson на UFC 209, след като руският боец получи сериозна здравословна криза в следствие на свалянето на килограми преди двубоя.


Неговият мениджър Ali Abdel-Aziz говори в The MMA Hour, разкривайки, че Khabib е получил невероятни болки, преди да бъде приет в една от болниците на Лас Вегас.

“Обикновено ставаме в 6 сутринта и започваме със свалянето на килограми, но в 3:45 отидох в стаята му, тъй като тя е съседна до моята, а той бе в невероятни болки. Направо се паникьосах. Той не е просто някой, който менажирам. Той е малкото ми братче. Паникьосах се, като първото нещо, което ми хрумна, бе да се обадим на 911. Но след това реших, че можем и сами да го закараме в болницата. Когато всички го вдигнахме от леглото, той дори не можеше да ходи. Сложихме го в колата и го закарахме право в болницата. Макар и да беше 4 сутринта, реших още тогава да се свържа с UFC”.

“За последните 8 или 9 години, откакто работя с UFC, ако нещо извънредно се случи, то тогава се обаждаш на двама души - или на мачмейкъра, или на Dana White. Но, разбира се, в 4 сутринта не знаех на кого да се обадя.”

“В последствиe Dana каза, че е трябвало да се обадя на доктора на UFC или медицинското лице Briana Mattison, но никога досега не ми се бе случвало нещо подобно. Знаете ли какво? Dana бе прав. Иска ми се да се бях обадил на д-р Davidson, защото ние отидохме в Sunrise Hospital и бяхме там почти 7 часа. А те се отнесоха с нас наистина зле. Думите на Dana малко ме обидиха, но той бе прав. Ако се бяхме обадили на доктора на UFC, вероятно щяха да се отнесат с нас като с крале.”

“Вижте, не зная дали мачът може да бъде спасен или не, ако бяхме отишли в друга болница. Първото нещо, което те искаха да направят с Khabib, бе да го поставят на IV терапия. Спорихме почти час и половина по въпроса, но в крайна сметка болката бе толкова огромна, че просто му сложиха IV с някакво лекарство, а ние всички се предадохме. Тогава той вероятно се върна към тегло от 165 паунда, като вече нямаше начин двубоят да се състои.”

“Това бе една от най-лошите седмици в моята кариера на мениджър - да видя мой приятел да премине през толкова много болка и страдание”.

“Два дни преди мача Khabib имаше грипни симптоми, но взе своя Витамин С и се почувства по-добре. Беше нещо дребно, дори нямаше нужда от лекар. Всичко опря до Витамин С, почивка и сън. Когато сваляш тегло, това скапва имунната ти система. Но, казвам ви - Khabib сваля тегло по един и същи начин всеки път, като винаги всичко е било окей. Нямаше проблеми и последния път, когато той се би с Michael Johnson. Но сега имаше нещо различно. Болката идваше от черния му дроб, но смятам, че определено става дума за дехидратация. Сигурен съм, че може би ще намерим начин да стартираме този процес на сваляне на килограми по-рано, може би два месеца преди мач, а не шест седмици. Не мисля, че направихме нещо грешно в случая, просто тялото му реагира не както трябва на процеса”.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес