Зареждане

Hunt: Единствения проблем е влизането в категорията

Hunt: Единствения проблем е влизането в категорията
Публикувано на: Октомври 23, 2014 в 16:11 ч

Mark Hunt приключи кариерата си в PRIDE с две загуби и без никакви победи. След това той се премести в DREAM и K-1, където записа 5 загуби. След като се премести в UFC, той загуби срещу Shean McCorkle. Годината е 2010, а Hunt имаше серия от шест поредни загуби. Беше на 36 година, а се биеше от края на 90-те.

Беше крайно врем да се оттегли от спорта.

Но тогава нещо се случи.

Hunt победи Chris Tuchscherer с нокаут. След това победи със съдийско решение Ben Rothwell. Нокаутира Cheick Kongo. Счупи челюстта на Stefan Struve.

След това dos Santos го победи в третия рунд, но Hunt се завърна с равенство срещу Antonio Silva в двубой, който е сочен за един от най-атрактивните в историята на спорта. Тази среща след това бе обявена за несъстояла се, след като Silva даде положителен допинг тест. А след това Hunt нокаутира и Roy Nelson.

Така че след като имаше 6 поредни загуби, Hunt записа и 6 победи. Когато шампионът Cain Velasquez се контузи, Hunt получи предложение за двубой с претендента Fabricio Werdum за временната шампионска титла в тежката категория и то само три седмици преди двубоя.

Hunt моментално прие предложението. Единственото му притеснение обаче е теглото. Когато е получил предложението той е бил 137 килограма - със 17 килограма повече от ограничението на тежката категория.
 
"Въобще не се поколебах в избора си. Единствения проблем е влизането в категорията ми."

Това обаче не е нещо непознато за Hunt.

Той започна подготовката си за двубоя с Roy Nelson на 154 кг. В деня преди кантара той все още беше над ограничението - 128 кг. Но успя да свали 8 килограма за един ден и на кантара беше точно 120 кг.

Така че със сигурност Hunt ще излезе на нужните килограми. И ако победи, това ще бъде най-великото завръщане в историята на ММА.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес