Зареждане

Росен Димитров с поредна победа в ММА

Росен Димитров с поредна победа в ММА
Публикувано на: Февруари 16, 2009 в 14:39 ч

Двукратният световен шампион по бойно самбо - Росен Димитров - Близнака, записа поредната си победа по правилата на Смесените бойни изкуства. Той се справи с Николай Добруджански на седмата галавечер "Warriors", организирана от Българската федерация ММА. Шоуто се проведе в претъпканата зала ДЗУ в Стара Загора. Съоръжението във всеки смисъл на думата се пръскаше по шевовете. Началото на мачовете се забави с 30 мин., за да може феновете да заемат местата си. Свободните седалки не стигнаха и правостоящите обградиха всяко свободно пространство.

rossen dimitrov mma росен димитров самбо


Самбистът доминираше през по-голямата част от срещата и свали на по два пъти в тейкдаун своя съперник в двата рунда. Добруджански демонстрира отлична защита и не позволи на по-опитния си съперник да приключи двубоя преди редовното време.
 

"Благодаря на всички за подкрепата, поздравления и за моя съперинк, който беше отлично подготвен", каза след двубоя Росен. В залата беше и световният шампион в средна категория по ММА, версия WFC - Любомир Геджев. Самият той предизвика Димитров в среща реванш. В първият мач победата беше за Близнака.

Илиан Костадинов спечели балканската титла по кикбокс, стил фулконтакт. 22-годишният боец от Монтана се наложи в 7-рундов сблъсък над Никола Петрович (Сър). Сърбинът започна по-добре двубоя, но постепенно Костадинов взе инициативата и спечели със съдийско решение.

Янко Янев - Нинджата, защити титлата на България по ММА в полусредна категория (до 70 кг). В един от най-очакваните мачове на галавечерта боецът от клуб "Warriors" (Поморие) демонстрира своя опит и отказа след ключ на крака старозагорския герой Веселин Иванов - Лудия. Местният любимец започна по-активно и имаше предимство, но опитът на 32-годишния ветеран надделя.

Наско Джамбазов (93 кг) надви с технически нокаут още в първия рунд над македонеца Владимир Шуманов. В същата категория Емил Захариев и европейския вицешампион по борба Никола Иванов сътвориха невероятно зрелище. Двамата си разменяха убийствени удари. В крайна сметка за победител беше обявен Захариев.

Суперзвездата на ММА Гилбърт Айвъл (Хол) беше специален рефер на галавечерта. Освен него гости на шоуто бяха световните шампиони по кикбокс и муайтай Осман Ягин (Тур) и Грегори Шоплен (Фр).

Останалите резултати:
Петър Чобанов победи по точки Мартин Йорданов
Сотир Кичуков победи с триъгълник Георги Петков
Светослав Георгиев победи с армбар Шериф Садък
Борис Балев победи по точки Митко Пеев
Иван Иванов победи с ключ Мирослав Няголов
 

Повече информация в темата в MMA форума MMA състезание Warriors 7 в Стара Загора.

Източник: Sportal.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес