Зареждане

Вечна слава за Бадр Хари или величие за Верхувен ?

Вечна слава за Бадр Хари или величие за Верхувен ?
Публикувано на: Декември 21, 2019 в 00:00 ч
Навлязохме в последните часове преди най-голямата кикбокса битка за тази година. В главната битка на GLORY Collision 2 ще видим един реванш, който феновече чакат вече 3 години. Легендарният нокаутьор Бадр Хари ще се бие срещу шампионът в тежка категория Рико Верхувен на стадион в град Арнем. Организацията очаква над 20 000 души да изгледат срещата на живо и да подкрепят своите любимци.

Битката ще бъде за златото в тежка категория и е насрочена за 5 рунда, но в тежка категория рядко се стига до съдийско решение. Двамата бойци вече минаха кантара и Рико беше по-тежък от своя опонент, като и двамата изглеждаха във върхова форма. От GLORY определят битката като най-голямата в историята на кикбокса, която ще изправи един срещу друг - най-добрия срещу най-лошия.

Легендарния мароканец държи внушителната статистика, която включва 106 победи и 13 загуби, като 92 от победите са с нокаут. Той е споделял ринга с едни от най-великите кикбоксьори в историята на спорта и ги е побеждавал с нокаут. Мароканеца определено няма страх, но лошото при него е, че не се е бил на високо ниво от дълги години и е далеч от своите най-добри години в спорта.

Въпреки всичко обаче той е боец, който може да ти спре тока с един удар и не трябва да бъде подценяван. Хари подписа договор с GLORY за 6 битки и в следващите 3 години ще се бие под техния банер. Той е сигурен, че ще свали от трона Верхувен и сподели, че е в организацията, защото иска да постигне вечна слава и да остави трайна следа в историята. Хари няма победа в спорта от 4 години и идва след наказание за допинг.

Той имаше доста проблеми с властите през годините, но за щастие всичко приключи и той можеше да се фокусира изцяло върху подготовката си за срещата. Хари няма да има оправдание ако загуби срещата и сподели, че се готви за война. В тази битка за него е всичко или нищо. Бадр вече се закле, че ще нокаутира своя опонент и отмъщава на тези, които го побеждават. Предстои да видим дали вечната слава ще бъде за него.

Шампиона от своя страна не може да се похвали със статистика като тази на Хари и е по-скромен от гледна точка на нокаутите. Той държи рекорд 55 победи и 10 загуби, като само 16 от победите му са с нокаут. Рико няма загуба от 4 години и държи титлата вече 6-та година. Все още никой не намира отговор за неговата игра, но Хари го изненада в първата им битка и спечели първия рунд в картите на съдиите.

За съжаление контузията на Хари лиши феновете от зрелище и категоричен победител, но сега ще се надяваме това да не се повтори и най-накрая да видим кой е по-добрия. Рико винаги ще има хора, които се съмняват в него и трябва да победи, за да опровергае критиците, които твърдят, че не може да победи Бадр.

Верхувен искаше да преследва кариера в Холивуд, но битката с Хари го накара да размисли и ни показа, че шампиона отчаяно иска да се докаже с победа над този, който е считан за едно от най-големите величия в спорта. Шампиона ще постигне признание и величие с победа срещу мароканеца и определено ще бъде готов да плати с кръв и пот.


Кой от двамата ще постигне своята цел ?







Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес