Зареждане

Марио Кирилов преди Night of the Titles: Всички наши бойци са готови на макс

Марио Кирилов преди Night of the Titles: Всички наши бойци са готови на макс
Публикувано на: Декември 12, 2022 в 16:00 ч
Главният треньор на столичния клуб по кикбокс "Армеец", Марио Кирилов ще е в ъгъла на трима от своите бойци тази събота в галавечерта RBP: Night of the Titles, която ще се проведе в зала "Универсиада", гр. София.

Събитието ще включва срещу по правилника на бокс, кикбокс/муайтай и ще предложи на зрителите пълната динамика и зрелище от играта в стойка.

Бойците на СК "Армеец", които ще стъпят на ринга са шампионката Теодора Кирилова, младият талант Мартин Копривленски и Даниел Гецов.

Един от най-очакваните двубои на вечерта ще бъде именно битката на Теодора Кирилова, която ще има шанс да спечели световната титла на FIMT.

Само преди две седмици тя записа победа в кикбокс турнира Pro Fight в Дупница, където доминира напълно над опонентката си. По принцип за професионален боен спорт е доста рисково да има битки в толкова кратък интервал, но стеченията на обстоятелствата и опитът на състезателката не са разколебали треньора Марио Кирилов, да се впусне в това предизвикателство.


"Реално приехме двубоя за първата галавечер преди втората и нямаше как да откажем. Но най-важното е, че тя е доста опитна, рутинирана и може да се съхрани, въпреки че играе много агресивно.

Сега е в топ форма. При професионалистите е със статистика 11-0 с 5 победи с нокаут, така че при всички положения ще се стреми да приключи мача колкото може по-рано, защото 15 минути бой са си много време."

Срещу българската състезателка ще се изправи Мелиса Менедес от Португалия, която е опитна и се състезава професионално не само в родината си, но и в Англия, където участва и в MTGP, a срещите ѝ са на високо ниво.

"Ние правим по две-три стратегии за всеки мач, защото не сме сигурни на каква стратегия ще заложат опонентите ни. Смятаме да наложим нашата игра върху играта на опонентката ни. По принцип предполагам, че тя ще тръгне по-агресивно, което за нас ще е добре дошло."

Младата надежда Мартин Копривленски също ще стъпи на ринга на RBP, където ще продължи изграждането на професионалната си кариера. След като стана Балкански шампион по кикбокс и след множество отличия в муай тай и кикбокса, Мартин се прехвърли при професионалистите.


"Мартин отскоро тренира при нас. Едва 19-годишен е и е много перспективен състезател," споделя наблюденията си Кирилов. "Има много хубави физически данни и е обратен гард, което ми пасва, тъй като голяма част от бойците при мен играят така. Развива се много добре. Единственото, което му трябва е да продължи да се развива в същия дух."

Негов опонент е 29-годишният замбиец Мбоко Набе, който се състезава под флага на Гърция.

Дългогодишният състезател на СК "Армеец", Даниел Гецов също ще излезе на ринга тази събота. Носител е на Европейска купа стил К-1 от 2021-ва, а няколко години по-рано взе сребърна купа на световното в Италия. На профи ринга той е с отлична статиска 7-0.


Той също ще се изправи срещу шампион от Португалия, за който отбора на Марио е подготвен.

"И тук сме подготвили 2-3 варианта като стратегия. Опонентът му е много твърд, но и Даниел е много техничен състезател и с много разчупена игра."

Като главен треньор на СК "Армеец", Марио Кирилов е доволен от подготвителния лагер на своите бойци.

"Раздадоха се на макс по време на подготовката и най-важното е, че няма контузии. Психически са стабилни, настроени и очаквам едно добро представяне."

А спаринг партньори в СК "Армеец", които да помагат за подготовката не липсват, тъй като в столичния клуб се готвят състезатели както на професионалния, така и на аматьорския ринг, като тройният световен шампион Християн Корунчев, световните шампиони по муай тай Стефан Петков и Петър Стойков, вицесветовният шампион Николай Йоргов, световният шампион за юноши Николай Валериев в К1, вицесветовната и европейска шампионка за девойки Антония Маринова в К1, вицеевропейският шампион Цветозар Кючуков и много други.


Бойците на клуба излизат подготвени и мотивирани за победа, което прави файткартата на RBP: Night of the Titles още по-пълна с адреналин. Събитието ще включва три шампионски битки, а главният двубой е боксовата среща на Григор Саруханян с Амир Шкриел.

Вижте също: Григор Саруханян: Обещавам нокаут

"Очаквам една доста силна галавечер за завършек на годината," споделя Марио. "Бих поканил всички наши приятели и любители на бойните спортове. Ще има много хубави битки.

Искам да благодаря на организаторите на RBP Promotions, че имаме възможността да работим заедно."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес