Зареждане

Иван Енчев: Помогнах на Вели, защото вярвам в доброто и добротата у хората

Иван Енчев: Помогнах на Вели, защото вярвам в доброто и добротата у хората
Публикувано на: Март 6, 2024 в 22:15 ч
В края на миналата седмица разбрахме за благородна постъпка от наш шампион по кикбокс.

Вижте още - Иван Енчев дари своя хонорар от MAX FIGHT 57 за лечението на болно момиче

Иван Енчев реши да дари своя хонорар от събитието MAX FIGHT 57, което се проведе миналия месец. Енчев победи Иван Ангелов с нокаут в първия рунд. Знаем, че хонорарите на родните бойци не са задоволяващи и със сигурност Иван е могъл да похарчи парите за семейството си, но решава да предпочете едно болно момиче.

Иван избира да дари парите на Велислава Спасова, която страда от Сарком на Юинг. Иван и неговата съпруга отиват лично при семейството на Велислава, за да предадат средствата и да й вдъхнат кураж в тази борба. Велислава има нужда от 500 000 лева, за да живее, а до момента са събрани 274 796.25 лева.

Постъпката на Енчев беше толкова впечатляваща на фона на случващото се в държавата, че решихме да се свържем с него, за да ни разкаже повече. Ето какво ни сподели Иван:

  • Какво Ви мотивира да помогнете ? Някои го правят заради вярата в Бог, а други заради самото добро, след което човек изпитва удовлетворение. Каква беше вашата мотивация ?

"Определено ме мотивира вярата ми в Бог. Така съм възпитан и знам, че най-много получаваме именно, когато даваме."

  • Защо точно Велислава ? Кое Ви впечатли в нейната история ?

"Мога да кажа, че избрах нея по съдба, а аз вярвам силно в съдбата. В нейната история ме впечатли това, че отново младо, талантливо и лъчезарно 19- годишно момиче трябва да води няколко тежки битки едновременно. Едната борба е с болестта. Другата със събиране на средства за лечение в чужбина, тъй като тук не е тайна, че държавата не само не може да й осигури лечение, а и адекватно финансиране за лечение навън."

  • Защо решихте лично да отидете при нея ?

"Защото исках да я видим и не само да й дадем сумата, а и да й вдъхнем кураж. Исках да й кажем и докажем, че няма да бъде сама в тези битки."

  •  Какво почувствахте, след като лично се видяхте и дадохте парите ?

"Мога да кажа, че изпитах смесени чувства, защото знаех, че ще им помогнат. Но от друга страна знаех още колко много трябва да се съберат. Въпреки това аз вярвам, че заедно ще успеем."

  • Какво искате да кажете на хората, които ще прочетат статията и ще се запознаят с историята на Вели ?

"Искам да им благодаря, защото наистина много се отзоваха и продължават да се отзовават. Искам да им кажа да бъдат упорити, да следват мечтите си и да вярват в Бога."

  •  Кикбоксът ли Ви вдъхнови да направите това благородно дело ?

"Да, той е в основата на всичко. Кикбоксът ме вдъхновява в много направления както на ринга, така и в живота. Мотивацията не е само кикбокса, а и треньорите, отбора и средата, в която се намирам."

  • Планирате ли още такива дела в бъдеще ?

"Да, определено. Това няма да е последното такова дело!"

Иван Енчев наистина направи нещо огромно, което е рядкост по нашите ширини. Да избереш някой друг пред себе си, е висша форма на саможертва. Нашият екип поздравява Иван и семейството му за примера, който дават. Стискаме палци на Вели и призоваваме за съпричастност и повече такива дела като тези на Иван.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес