Зареждане

България е домакин на Европейското първенство по шотокан карате

България е домакин на Европейското първенство по шотокан карате
Публикувано на: Април 29, 2023 в 17:37 ч
Sportal.bg
От 27 до 30 април в комплекс АкваЛайф Спорт, Кранево, ще се проведе XIII-тото Европейско Първенство по Шотокан Карате, организирано от World Shotokan Federation /WSF/, съвместно с Българска Национална Федерация по Карате /БНФК/. И тази година Кранево е домакин на престижното състезание. До момента заявки за участие в надпреварата в Кранево са подали над 410 състезатели от 17 държави, сред които:  Австрия, Азербайджан, Хърватска, Италия, Румъния, Турция, Гърция, Украйна, Северна Македония и др. През трите дни на първенството се очакват над 1000 участия.

България ще бъде представена на престижния турнир от около 150 състезатели във всички възрастови групи.

В петък (28.04.23 г.) състезанието започва с най-малките участници до 14 години. През втория състезателен ден ще играят кадети и джуниори, а мъжете, жените и ветераните ще премерят сили в неделя. Тогава, през третия и последен ден от първенството, в надпреварата се очаква да влезе и олимпийската ни шампионка Ивет Горанова.

Миналата година, в рамките на XII-тото Европейско Първенство по Шотокан Карате, България завоюва 109 медала в първенството – 26 златни, 25 сребърни и 58 бронзови. Това отреди на страната ни и третото място в генералното класиране.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес