Зареждане

Легендата в BJJ Адилсън 'Бита' Лима със семинар в София

Легендата в BJJ Адилсън 'Бита' Лима със семинар в София
Публикувано на: Декември 16, 2022 в 08:32 ч
Адилсън Лима, известен като Мастър "Bitta" е исторически черен колан по бразилско жиу-жицу под Карлос Ролисън и Карлос Грейси. Той е легендарна фигура от зората на ММА и до днес, известен с многобройните си състезание по жиу-жицу, както и с кариерата си в свободните боеве и ММА.

След състезателната си кариера Мастър "Bitta" се отдава на треньорска дейност в родината си, Бразилия, където под негово наставление тренират едни от най-добрите черни колани.

Постиженията му са неизброими, тъй като се е състезавал на няколко континента. Той е неколкократен национален шампион на Бразилия, Европейски шампион, неколкократен IBJJF шампион на мастърс и медалист от престижния турнир Abu Dhabi World Pro.


Българските трениращи ще имат възможност да се тренират с мастър "Bitta" на 20-ти януари, когато той ще проведе семинар по жиу-жицу (с кимоно) в академията по жиу-жицу и ММА "Любомир Геджев" (бул. Никола Вапцаров 47, София).

Цената за семинара е 50 лв., а стартът му е от 19:00 часа. За черни колани по жиу-жицу семинарът е безплатен.

Живата легенда Адилсън "Bitta" Лима

Роденият през 1964 г. бразилец започва да тренира жиу-жицу на 18-годишна възраст най-вече в Рио де Жанейро. Той е считан за създателят, който създава най-много трудности на опонентите си в опитите им да преминат гарда му и през 1991-ва решава да предаде своите умения на други бойци и основава академията си Clube de Jiu Jitsu Pitbull.

През 90-те години Адилсън започва кариерата си във вале-тудо - бразилските свободни боеве с голи ръце, които са предшественици на съвременния ММА. Единствените му загуби са само две и са от един и същи човек - също легенда - Игор Вовчанин.


За съжаление кариерата на "Bitta" във вале тудо е прекратена след като той претърпява ужасен инцидент с мотор, който почти откъсва единия му крак. След множество операции кракът му е пришит, но няма как да влезе отново в клетката. Затова се завръща към корените си и се завръща към жиу-жицу.

През 2012-та заедно с жена си (също черен колан) той заминава за Абу Даби (ОАЕ), където участва в развитието на жиу-жицу в Близкия изток.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес