Зареждане

Balkans Open 2024 - информация и правилник за състезанието на 24-ти февруари

Balkans Open 2024 - информация и правилник за състезанието на 24-ти февруари
Публикувано на: Февруари 3, 2024 в 08:32 ч
Bulgaria BJJ ви кани на The Balkans Open 2024 в тренировъчната зала на Арена София, София, България, което ще се проведе на 24-ти февруари.

Balkans Open е най-голямото събитие на Балканите по бразилско жиу джицу, което привлича състезатели от цял свят да се състезават в столицата на България.

Balkans Open е единичен елиминационен турнир с квалифицирани съдии и персонал. Турнирът е отворен за всички практикуващи бразилско джиу джицу. Ние използваме правилата на IBJJF, така че, моля, запознайте се с тези правила и прочетете изцяло изискванията за участие, преди да се регистрирате.

Има дивизии за деца, юноши, възрастни от Master до Master 4 в състезанието Gi, и за възрастни мъже и жени, възрастни и Master 1 в NoGi, с налични комбинирани цени, така че регистрирайте се сега за страхотен уикенд на джиу джицу този Февруари .

Крайният срок на регистрация е 17-ти февруари, като тя е задължителна и се прави в платформата на Smoothcomp.


Комбинирани отстъпки
Има отстъпка, когато се участват както в Gi, така и в NoGi турнири. Моля, имайте предвид, че NoGi не се предлага за детски подразделения.

Ето повече информация за турнира от организаторите от Bulgaria.BJJ:

График на турнира

Ще се постараем да предоставим предварителен график възможно най-скоро, за да ви помогнем с логистичните ви договорености.

ОРГАНИЗАТОРЪТ СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО ДА ПРЕНАСРОЧИ ИЛИ ПРОМЕНИ ЧАСОВЕТЕ В ИНТЕРЕС НА ПРОВЕЖДАНЕТО НА ЕФЕКТИВЕН ТУРНИР.

*Всеки спортист, който е доказал черен колан по джудо, участвал е в ММА професионално, има рекорд за аматьорски ММА или има доказан опит в борба, олимпийска борба или Греко Роман борба, не може да участва в нито едно събитие като бял колан.

Доказаният опит в САЩ се състои от състезание на университетско ниво или по-високо и в други страни, състезание в национални събития.

ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА COVID-19 Въпреки че предвиждаме пълно събитие, винаги са възможни нови ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА COVID-19. Bulgaria BJJ винаги ще следва правителствените указания относно участието и зрителите. В случай на ОТЛАГАНЕ на Balkans Open 2024, суми няма да бъдат възстановени и вашето участие ще бъде пренасрочено за бъдеща дата.

Абсолютна Категория

Спортисти, класирали се на 1-во, 2-ро или 3-то място, имат право да се регистрират за групата Абсолютна Категория.

Юношеските сини и лилави колани ще имат две дивизии за отворен клас:
  1. Абсолютна Категория Light, от Rooster до Light;
  2. Абсолютна Категория Heavy, от Middle до Ultra Heavy.

Бели колани (всички тегловни категории) – Няма да има Абсолютна Категоря за тези категории.

Как да се регистрирате?


Спортистите, които желаят да се регистрират за Абсолютна Категория, могат да го направят на събитието на регистрационната маса за Абсолютна Категория на подиума.

Спортистите трябва да се регистрират в Абсолютна Категория в рамките на 15 минути след получаване на своите медали.

Спортистите няма да могат да се регистрират за дивизията Абсолютна Категория след крайния срок за регистрация.

* Началният час на Абсолютната Категория, публикуван в графика на събитието, е само приблизителен начален час. Началният час на дивизията може да варира в рамките на деня на събитието поради няколко фактора, като например: брой регистрирани хора, продължителност на предишния бой, медицинско обслужване на татамито и др.

Състезателите, които желаят да участват в дивизиите Абсолютна Категория , трябва да имат гъвкав график, за да бъдат на разположение за началния час на дивизията, когато и да е това.

Изключения:
Черен колан за възрастни - Всички атлети имат право да се състезават в Абсолютната Категория.
Спортистите няма да могат да се регистрират за дивизията Абсолютна Категория  след крайния срок за регистрация.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ

Регистрация


Опитваме се да настаним възможно най-много спортисти в нашите събития удобно, но има ограничение за броя на спортистите, за да гарантираме висококачествено събитие.

Bulgaria BJJ си запазва правото да затвори регистрацията, когато достигнем пълния капацитет или в деня на определения краен срок за регистрация на събитието, което от двете настъпи първо.

Силно препоръчваме регистрацията на спортист да бъде финализирана, преди да се предприемат каквито и да е пътувания.

Всяка невярна информация, предоставена по време на регистрацията, като, но и не само, Дата на Раждане, може да доведе до незабавна дисквалификация. Такива действия подлежат на спиране или дори изгонване от бъдещи Bulgaria BJJ събития.

Политика за възстановяване на средства от регистрация. 


Таксата за регистрация не се възстановява. Всички заявки за анулиране не подлежат на възстановяване и прехвърляне. Въпреки това, състезателите могат да се свържат с Bulgaria BJJ до крайния срок за коригиране на състезателя, за да бъдат премахнати от скобите без възстановяване на сумата.

Bulgaria BJJ не може да гарантира, че състезателите ще се явят на турнира. Следователно, Bulgaria BJJ няма да възстанови сумата на състезатели, които в крайна сметка останат без мач поради неявяване на неговия/нейния опонент.

Освобождаване:

Спортисти, които са сами в своята дивизия, имат право да получат пълно възстановяване на сумата за регистрация, ако се свържат с нас на [email protected] и поискат да оттеглят името си от състезанието в деня на проверка на регистрацията на турнира, преди 17:00 часа (местно време на събитието). Ако състезателят остане сам в дивизията до 17:00 часа, възстановяването ще бъде обработено.

*Ако дивизията на спортист бъде попълнена с допълнителен спортист(и) на или преди деня за проверка на регистрацията, спортистът ще остане в своята дивизия и повече няма да отговаря на условията за възстановяване на сумата.

За по-подробна информация относно спортисти, които са сами в своята дивизия, моля, вижте раздела „Сам спортист в дивизията“, който се намира по-долу.

Ден на състезанието - Време на постигане и Кантар

Отговорност на спортиста е да познава правилата и насоките, отнасящи се до спорта (както е посочено в Правилника на IBJJF).

Задължително е да имате официален държавен документ за самоличност със снимка или членска карта на IBJJF по всяко време. Преди всяка битка спортистите ще бъдат помолени да покажат своя валиден документ за самоличност със снимка (ID) на официалните лица. Уверете се, че го имате под ръка.

Ако имате някакви проблеми относно вашите документи за самоличност, моля, отидете до кабината за обслужване на клиенти, когато е налична, или до административната маса.

Вижте връзката към графика, за да разберете кога трябва да сте на събитието, готови за състезание и в зоната за загряване.

Състезателите трябва да бъдат на мястото, готови за състезание, един час преди началния час за тяхната дивизия, в случай че турнирът се проведе по-рано от очакваното.

Началният час на дивизията, публикуван в графика на събитието, е само приблизителен начален час. Началният час на дивизията може да варира през деня на събитието поради няколко фактора, които са извън нашия контрол.

Официалното измерване на теглото на това събитие е в КИЛОГРАМИ.

Официалното претегляне ще се проведе непосредствено преди първата битка. Разрешен е само един опит за претегляне.  

Имайте предвид, че спортистите ще бъдат дисквалифицирани в своята дивизия, ако тежат по-тежки от теглото, посочено за дивизията, в която са се регистрирали. Без толеранс.
 

Спортисти под 18 години

Спортисти на възраст 18 години или по-млади, които преди това са носили колан от ранг на колан, който не съществува за техния текущ възрастов диапазон, според системата за дипломиране на IBJJF, ще имат право да се състезават само в ранг на колан, който съответства на текущата възраст на този група.

За турнири с такса зрител, състезателите, регистрирани в юношеските дивизии, имат право да влизат безплатно с един придружител, стига придружителят да се регистрира на входа едновременно с влизането на състезателя в залата.
 

Треньорска зона за черни колани

Този турнир няма да разполага с треньорска зона

Треньорството ще бъде забранено в рамките на оградената зона/зоната за състезания. Треньорски наставления ще бъде разрешени само извън барикадираната зона.

Състезател сам в дивизията

По-долу са публикувани трите опции за състезатели с една скоба. Състезателите в една група трябва да информират Bulgaria BJJ по имейл коя опция избират до 17:00 часа (местно време на събитието) в деня за проверка на регистрацията на събитието - [email protected]

В случай, че дивизията се попълни с допълнителни спортисти по време на деня за проверка на регистрацията, тези опции вече няма да се прилагат и спортистът ще остане в първоначалната дивизия.

ВАРИАНТ #1 - Спортистите могат да останат в текущата си категория тегло и да получат медал за 1-во място за дивизията.

След като теглото и униформата на спортиста бъдат проверени, той ще има право да се регистрира за дивизията Абсолютна Категория в случай, че дивизията за възраст и колан предлага дивизия Абсолютна Категория .

Моля, обърнете внимание: Опция №1 е опцията по подразбиране, ако спортистите не отговорят на (имейл адрес) до 17:00 часа (местно време на събитието) преди крайния срок за деня за проверка на регистрацията.

ВАРИАНТ #2 - Преместете се нагоре или надолу в категорията за възраст и/или тегло.

Чрез движение нагоре или надолу във възрастта и/или теглото, спортистите могат да бъдат събрани за мач с опонент. Въпреки това, Bulgaria BJJ не може да гарантира, че ще има противник. Спортистите могат да изберат втора опция за промяна, в случай че първият им избор за промяна на дивизията не е наличен.

Спортистите могат да направят своя избор(и), след като прегледат списъка на спортистите по дивизии. Решението за увеличаване или намаляване на възрастта и/или теглото трябва да бъде взето единствено по преценка на спортиста. Ако спортистите изберат ОПЦИЯ 2 за промяна на дивизии, имайте предвид, че от спортистите ще се изисква да направят тегло за новата дивизия. За да поискат промяна на дивизии, спортистите ще трябва да посочат точната дивизия, в която желаят да бъдат преместени. Спортистите могат да посочат първи и втори избор (ограничени до наличните дивизии за турнира).

Спортисти в дивизия Master и Adult: 
Спортистите могат да се придвижват нагоре или надолу по възраст, като посочат възрастова категория, определена от годината на раждане на спортиста. Например, спортист, който има право да се състезава в Master 2, може да премине в Master 1 или Adult, но не може да премине в Master 3, освен ако не отговаря на условията.

Спортисти от дивизия за юноши: 
Спортисти от дивизия за юноши могат да преминат от Juvenile 1 в Juvenile 2 (ако е приложимо), когато са сами в своята група в деня за проверка на регистрацията. Юношите(Juvenile) спортисти няма да имат право да преминават в дивизията за възрастни. *Искането за преминаване в една възрастова група трябва да бъде направено от родителя/законния настойник.

ОПЦИЯ #3 - Оттегляне от турнира, ако сте сами в 17:00 часа в деня за проверка на регистрацията.

Спортисти, които са сами в своята дивизия в деня за проверка на регистрацията, имат право да получат пълно възстановяване на таксата си за турнирна регистрация, ако се свържат с [email protected] ПРЕДИ края на крайния срок на деня за проверка на регистрацията. Възстановяванията ще бъдат обработени след 17:00 ч. (местно време на събитието), ако спортистът е все още сам след периода на деня за проверка.

Екипи

Всеки отбор може да има само двама атлети в една и съща дивизия по възраст/тегло/колан. Ако вашият отбор има повече от двама спортисти в една и съща дивизия, професорът трябва да изпрати на [email protected] преди крайния срок за Корекционния период, за да редактира регистрацията на своя студент. Това правило не ви пречи да се регистрирате за събитието.

Състезатели от един и същи отбор няма да се бият един срещу друг преди финалния мач, освен в група от трима атлети.

Медали и купа

Спортисти, които се класират на 1-во, 2-ро и 3-то място в своята дивизия, ще получат медал на събитието.

Всички медали трябва да бъдат взети от подиума на събитието. Bulgaria BJJ не изпраща непотърсени или загубени медали след турнирите.

Bulgaria BJJ не изпраща по пощата загубени и непотърсени вещи след турнирите.

Моля, обърнете внимание, че видеозапис за предаване на битки на живо в социалните медии няма да бъде разрешен по всяко време.

Медийни представители

Медийните кандидатури трябва да се правят на [email protected] с МЕДИЙНО ЗАЯВЛЕНИЕ .

Медийните пропуски не са гарантирани при кандидатстване. Всички заявления подлежат на преглед. Броят на предоставените пропуски е ограничен.

Имейлите за одобрение и отказ ще бъдат изпратени приблизително 2 седмици преди събитието.

Ще се изисква издаден от правителството документ за самоличност със снимка, за да получите жилетката за пресата в случай на одобрение. Служителите на Bulgaria BJJ ще запазят вашата лична карта, докато не върнете прес жилетката.

Вратите ще отворят приблизително един час преди първия мач. Моля, проверете съобщението за деня по-горе, за да намерите тази информация.

Моля, имайте предвид, че видеозаписи и предавания на живо в социалните медии на битки няма да бъдат разрешени по всяко време.

Важни линкове:

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес