Зареждане

Треньор по джудо продава медалите си, за да плати скъпоструващо лечение

Треньор по джудо продава медалите си, за да плати скъпоструващо лечение
Публикувано на: Януари 8, 2019 в 17:17 ч
Един от най-добрите български треньори по джудо, сенсей Борис Божков, 6-ти дан, е принуден да продаде медалите си, за да финансира лечението си срещу миеломната болест или рак на костите.

Ето и неговата изповед на ФБ страницата му, с която ни призовава към съпричастност в борбата с коварното заболяване:

“Съжалявам, че в навечерието на светлите коледни празници и настъпването на новата 2019 г. се опитвам да Ви занимавам с моята особа, но съдбата не се интересува от празници и делници. Тази година през месец Юли отново бях целунат от моята бивша приятелка - миеломната болест. Това е рак на костите. Краят е много жесток-започва с безконтролно чупене на засегнатите участъци, а сега разсейките обхващат тазовите ми кости и дясната лопатка. Първата целувка беше преди 7 години. Тогава въпреки, че имах два счупени прешлена на гръбначния стълб, късметът ме срещна с страхотен неврохирург – д-р Стоев от Гръбначен център, който ме спаси. С тумора се справих, като промених живота си – станах вегетарианец. Тази година провокирах заболяването си след две падания с колелото. Така през Юли след преглед на Пет скенер се оказа, че имам три активни метастазни огнища, от които едното е с диаметър 8,1 см. размекната кост, от което се получават болките и куцането ми.

Естествено резонно ми бе предложена химиотерапия, която отказах категорично. Имах много познати, които вече не са сред нас от “добрата” химиотерапия. Аз искам да живея и за това предпочитам другия път. Ще се лекувам по протокола на два пъти нобеловия лауреат Лаунас Полинг. Той представлява вливане на високи дози органичен витамин С, в предварително подготвен алкализиран и оксидиран организъм.

Това съм започнал вече да го правя, като съм постигнал рН на кръвта 7,48 (най-високата стойност, която съществува). Предстои ми да налея в тялото си Кислород, което ще стане в барокамера. Намерил съм производителя на органичния витамин С, намира се в Германия. Количеството, което ми е необходимо, като начало са 240 флакона, а за цялото лечение 7200 флакона. За всичко това изброено до тук ще са ми нужни 24000 лв. Аз разполагам с 4000 лв. Остава ми да си осигуря още 20000 лв. Затова реших, че мога да си набавя тези пари, като предложа на търг най-скъпите си медали, които имам в колекцията си, а те са:

1.Медали от световната купа по джудо в София през 2010г. (златен, сребърен и бронзов).
2.Медал от Световното първенство по джудо за незрящи в гр. Бромат-Авийон – Франция/2006 г.-бронзов.
3.Медал от Европейското първенство по джудо в гр. Вроцлав-Полша/1987г.-сребърен.
4.Възпоменателен медал от турнир “Освобождение” през 1990 г. в София за мъже и жени.

Надявам се, че ще успея с ваша помощ, защото джудо ме е научил да се боря до последна глътка въздух. А аз няма да се предам!”

Средства могат да бъдат превеждани и на посочената сметка:
BG91FINV91501000028233
Борис Людмилов Божков

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес