Зареждане

Шампион продава титлата си, за да помогне на болно момче

Шампион продава титлата си, за да помогне на болно момче
Публикувано на: Януари 19, 2019 в 09:08 ч
Европейският шампион по таекуон-до Илиян Томанов от Благоевград продава на търг златния си медал, за да помогне на болно момче от Благоевград. Само преди часове Ви информирахме, че Владислав Кипров от Благоевград се нуждае спешно от средства. Момчето има спешна нужда от средства за животоспасяващата операция, която трябва да се направи в Германия, съобщава pirinskodelo.bg.

Необходимата сума е в размер на 55 000 евро. Лекарите са категорични, че операцията трябва да се извърши възможно най-скоро- до началото на месец февруари 2019 година.

Илиян е познат на благоевградчани не само, като добър спортист, но и момчето, което за втори път хвана Богоявленския кръст преди дни. Без да се замисля Илиян е готов да се раздели с най-ценното медала си. Браво момче ти си с голямо сърце, така се прави!

Ето какво публикува в социалната мрежа:

Здравейте приятели,пиша Ви с молба. Молба за живот, коментари от сорта копирач или търсиш слава не желая просто подминете поста. Владислав Кипров има нужда от помощ, нищо друго няма значение преди всичко сме хора. Времето , в което трябва да се реагира е изключително малко. Продавам на търг най-ценният за мен момент в живота си, продавам златният си медал от Европейското първенство по таекуон-до в Беларус 2014 година. Тъй като няма време за търгове го правя тук. Най-голямата сума в коментарите до Понеделник ще получи медала, а сумата ще отиде изцяло и прозрачно за Влади. Моля всички приятели да споделят за да стигне до повече хора. Нека се подкрепяме в такива моменти най-важен е живота независимо на кой е.

Сайтът припомня, че подобен жест направи и световната шампионка Катрин Тасева, която продаде медала и бухалките, за да погне отново на спортист.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес