Зареждане

Най-добрите български джудисти ще презентират Евро 2022 в София

Най-добрите български джудисти ще презентират Евро 2022 в София
Публикувано на: Април 13, 2022 в 00:00 ч
Източник: Sportal.bg
Най-добрите родни джудисти ще презентират Европейското първенство за мъже и жени, на което България за първи път ще бъде домакин. Церемонията ще бъде съпътствана с демонстрации. Събитието е на 14 април, четвъртък, от 17.30 часа в столичния The Mall на бул. "Цариградско шосе", етаж -2.

В презентацията участие ще вземат Ивайло Иванов и Янислав Герчев, двукратни европейски вицешампиони, Марк Христов, победител от Европейската купа Прага 2022, Борис Георгиев, сребърен медалист от Гранд шлем Ташкент 2021, Божидар Темелков, победител от Европейски купи при юношите, Денислав Иванов, световен и европейски шампион при кадетите.

При жените на татамито ще излязат шампионките на България Алекса Георгиева, Габриела Димитрова, Снежана Граматикова, Йоана Манова, Лидия Брънчева, както и французойката с български паспорт Амели Гиюр, европейска вицешампионка за девойки и втора на световно отборно първенство.

В демонстрациите участие ще вземат и деца от столични клубове.

На събитието ще присъства последният български олимпийски медалист Георги Георгиев, трети на игрите Атина 2004, който сега е селекционер на националния отбор.

Сред гостите на форума ще бъде делегация от Европейския джудо съюз, водена от генералния секретар Мартин Пойгер (Австрия).

Европейското първенство е от 29 април до 1 май в столичната зала "Арена Армеец". Крайният срок за акредитация на журналистите е 15 април включително и се прави само чрез сайта на Европейския джудо съюз.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес