Зареждане

Европейска титла на савате за 16-годишна българка

Европейска титла на савате за 16-годишна българка
Публикувано на: Юни 24, 2024 в 15:26 ч
16-годишната Стефания Александрова стана европейска шампионка на савате (френски бокс) на Европейското първенство за юноши и девойки в Кранево. Стефания, която е представител на ABC FIGHT CLUB – София, за първи път беше част от младежкия национален отбор на България по савате.

При дебюта си на състезание от подобен ранг Стефания Александрова победи последователно Диана Нагиева (Азербайджан), Надя Бегоев (Сърбия), Селма Ешарави-Ришьо (Франция), Нур Амар (Белгия) – полуфинал. На финала се срещна отново с френската състезателка Селма Ешарави-Ришьо и я победи за втори път. За победата си българката получи и специална купа.

Срещите от Европейското първенство се изиграха в петък и събота, 21 и 22 юни, в черноморския комплекс „Аква Лайф“ в Кранево. Участваха състезатели от 10 държави. Организатор на събитието е Българската федерация савате.


Стефания Александрова е един от младите състезатели на столичния ABC FIGHT CLUB с главен треньор Красимир Гергинов. Основният й спорт е таекуон-до, където е държавен шампион на спаринг за 2024 г. и участничка на Европейското първенство по таекуон-до ITF в Словения. Състезава се с успех и на кикбокс, където е държавен шампион и медалист от национални турнири.

Европейската титла на 16-годишната българка е пореден успех на савате за ABC FIGHT CLUB. Състезатели на клуба участват с успех в най-големите международни състезания на савате от 2011 г. През годините клубът е имал европейска шампионка на жени, европейски шампиони на юноши и девойки, медалисти от европейски и световни първенства, първо място от Световните бойни игри и много успешни участия на всички възрасти в т.нар. OPEN турнири, характерни за савате.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес