Зареждане

Българските таекуондисти със силен лагер в Москва

Българските таекуондисти със силен лагер в Москва
Публикувано на: Януари 19, 2022 в 08:16 ч
Източник: Sportal.bg
Националният отбор по таекуондо започна годината със силен тренировъчен лагер в Москва. В руската столица водещите ни състезатели ще премерят сили с едни от най-добрите в света. Освен от националния треньор Фарзад Золгхадри, тимът ни е воден и от Владимир Далаклиев, който има много ценен опит като състезател.

В Русия таекуондистите ни ще тренират с атлети от Русия, Украйна, Молдова, Египет, Йордания, Судан и Сирия. Лагерът е финален етап от подготовката преди участието в международните турнири от календара на световната федерация. Божидар Аврамов, Калоян Бинев, Александър Джорджев, Христо Богданов, Християн Георгиев, Илина Иванова, Николет Костова, Александра Георгиева, Михаела Костадинова и Мартина Атанасова ще останат в руската столица до 26 януари.

Ръководството на БФТ в лицето на Слави Бинев и зам.-председателят на федерацията Георги Папазки посетиха подготвителния лагер в руската столица по време на тренировките. Там те проведоха и среща с президента на Руската Таекуондо Федерация Анатоли Терехов, на която се обсъдиха предизвикателствата пред бойния спорт през 2022, както и предстоящия олимпийски цикъл.

"БФТ дава страхотна възможност на нашите състезатели. Благодаря на председателя на федерацията г- н Бинев и зам.-председателя Георги Папазки, които осигуриха тази възможност. Така можем да започнем годината с изключително силен тренировъчен лагер. Надявам се, че българският тим ще използва този шанс да тренира с едни от най-добрите пълноценно. Нашата цел е отличното представяне на предстоящите европейски, световни и международни първенства по пътя за Париж 2024”, сподели националният треньор Фарзад Золхадри в Москва.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес